Ελλάδα

Συστάσεις από την επιτροπή λοιμώξεων για χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, νοσοκομεία και ΜΜΜ

Συστάσεις από την επιτροπή λοιμώξεων για χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, νοσοκομεία και ΜΜΜ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Συστάσεις από την επιτροπή λοιμώξεων για χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, νοσοκομεία και ΜΜΜ

Ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού και γρίπης, που καταγράφεται τις τελευταίες εβδομάδες

Η Εθνική Επιτροπή Λοιμώξεων, η οποία συνεδρίασε σήμερα, προχωρά σε συστάσεις για χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, νοσοκομεία και μέσα μαζικής μεταφοράς. Αιτία η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού και γρίπης, που καταγράφεται τις τελευταίες εβδομάδες.

Σημειώνεται πως οι επιστήμονες εκφράζουν προβληματισμό και ανησυχία για τη χαμηλή προσέλευση σχετικά με το επικαιροποιημένο εμβόλιο καθώς μόνο ένας στους δέκα που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες το έχει κάνει, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Την ανησυχία του για την εκτόξευση όλων των ειδών των αναπνευστικών ιών που αναμένεται μετά τις γιορτές εξέφρασε το πρωί της Πέμπτης (28/12) ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος ΤζανάκηςΌπως τόνισε συνεχίζει να επικρατεί στα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αθήνας, καθώς «θερίζουν» οι ιογενείς λοιμώξεις.

Μιλώντας στην εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA» με την Ανθή Βούλγαρη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο ο Νίκος Τζανάκης επεσήμανε πως «υπάρχει πανσπερμία ιώσεων με πρωτοκαθεδρία του κορονοϊού και της γρίπης που προκαλούν αρκετές νοσηλείες και εισαγωγές συνήθως ατόμων μεγάλης ηλικίας, που δεν έχουν προβεί στον απαραίτητο εμβολιασμό τους, που θα τους προφύλασσε από αυτή τη νοσηλεία και την εισαγωγή στο νοσοκομείο».

«Αν είχε γίνει το εμβόλιο μπορεί να είχαμε λιγότερες μολύνσεις, περίπου 50% κάτω αλλά σίγουρα θα είχαμε ένα ποσοστό εισαγωγών πολλές φορές πιο κάτω, σε ένα ποσοστό 60-70% να γλιτώναμε τις νοσηλείες» σημείωσε.

Αναφερόμενος στον κορονοϊό ο Νίκος Τζανάκης υπογράμμισε: «Καθημερινά γίνονται περίπου 1.200 συνταγές αντιικών φαρμάκων. Αυτό σημαίνει ότι αυτοί οι άνθρωποι θα κατέληγαν στο νοσοκομείο πιθανότατα αν δεν συνταγογραφούντο τα αντιικά για τον κορονοϊό. Τον Νοέμβριο αυτές οι συνταγές ήταν περίπου 300. Οι θερμοκρασίες είναι καλές, αλλά συγχρωτιζόμαστε αυτή την εποχή όπου πάμε».

«Όλα αυτά συμβάλλουν στο να αναπτυχθούν και να μεταδοθούν οι ιοί σε μεγάλη κλίμακα. Αναμένεται μετά τις γιορτές να έχουμε εκτόξευση όλων των ειδών των αναπνευστικών ιών και θα πρέπει όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί να σπεύσουν. Όσοι είναι σε ευπαθείς ομάδες καλό είναι όταν βγουν από το σπίτι να φορέσουν μάσκα» δήλωσε κλείνοντας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments