Πολιτική

ΝΔ: Συνέδριο και Ευρωεκλογές τα δύο ορόσημα του 2024

ΝΔ: Συνέδριο και Ευρωεκλογές τα δύο ορόσημα του 2024

Πηγή Φωτογραφίας: [352567] 14ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ Ν.Δ. / 1η ΗΜΕΡΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Χρονιά υψηλού πολιτικού συμβολισμού για την Πειραιώς.

Υπάρχουν δύο σημαντικά πολιτικά ορόσημα για τη Νέα Δημοκρατία, με το 2024 να είναι ένα ιδιαίτερα συμβολικό έτος για το κυβερνών κόμμα.

Συγκεκριμένα, οι ευρωεκλογές τον Ιούνιο του 2024 θα αποτελέσουν σημαντικό πολιτικό ορόσημο για τη Νέα Δημοκρατία. Ο στόχος είναι να κερδίσει τις τρίτες εκλογές μέσα σε ένα χρόνο, μετά τις εθνικές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, γεγονός που θα επιτρέψει στη ΝΔ να εδραιώσει περαιτέρω την πολιτική της κυριαρχία και από εκεί και πέρα το κυβερνών κόμμα θα βρίσκεται στην εξουσία για μια τριετή θητεία μέχρι το 2027.

Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στο κυβερνητικό έργο από το 2019 έως σήμερα, έχει θέσει ως στόχο να εξασφαλίσει και πάλι ένα υψηλό ποσοστό στη ΝΔ, μια “καθαρή νίκη” που θα “δεν θα αφήνει καμία αμφιβολία για την εθνική ανοδική πορεία”. Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός, το διακύβευμα των ευρωεκλογών στην κάλπη είναι να διατηρηθεί η πολιτική σταθερότητα της χώρας και να μπορέσει να συνεχίσει τη σημερινή πορεία προόδου.

Η προετοιμασία έχει ξεκινήσει μετά την αλλαγή του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ με την εκλογή της Μαρίας Συρεγγέλα και το κεντρικό μήνυμα που στέλνει η Πειραιώς είναι ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού στις τάξεις των στελεχών του κόμματος, τα οποία οφείλουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης και να επικοινωνήσουν τόσο τη μεταρρυθμιστική ατζέντα της ΝΔ, όσο και την ανάγκη να προσέλθουν οι πολίτες στην κάλπη των ευρωεκλογών».

Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης έχει χαρακτηρίσει τη συμμετοχή στην κάλπη ως “την πιο ισχυρή απάντηση στην αποχή και την αδράνεια των πολιτών”. Η σχετική νομοθεσία  για την επιστολική ψήφο τέθηκε χθες σε διαβούλευση και η πρώτη ψηφοφορία αναμένεται να γίνει το 2024.

Από τις αρχές του νέου έτους αναμένεται να αρχίσουν να πυκνώνουν και οι επισκέψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη σε ολόκληρη την χώρα, αλλά και να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου, νέο πρόσωπο στο οποίο θα είναι σίγουρα ο διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας, ενώ ακούγεται ήδη πολύ έντονα και το όνομα του Πύρρου Δήμα.

Οι κομματικές οργανώσεις της ΝΔ θα βρίσκονται σε απόλυτη εγρήγορση και για το Συνέδριο της ΝΔ, το οποίο πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη του 2024. Το Συνέδριο του 2024 αναμένεται να έχει και εορταστικό χαρακτήρα, καθώς το κυβερνών κόμμα θα γιορτάσει τα 50 χρόνια από την ίδρυσή του.

Ένα από τα βασικά μηνύματα που σκοπεύει να στείλει η Πειραιώς με αφορμή αυτή την επέτειο είναι η ανθεκτικότητα που επέδειξε η Νέα Δημοκρατία σε όλη αυτή την περίοδο, διατηρώντας τη δύναμή της στη μεγάλη κρίση της μνημονιακής εποχής και αναδεικνύοντας τη μεγαλύτερη κεντροδεξιά παράταξη στην Ευρώπη. Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης τονίζει ότι “στα γενέθλια της Νέας Δημοκρατίας, το κόμμα μας έχει κατακτήσει την ωριμότητα της εμπειρίας, διατηρώντας ταυτόχρονα το δυναμισμό της νεολαίας”, αλλά δίνει ιδιαίτερη έμφαση και στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό του κόμματος και πιστεύει ότι η Νέα Δημοκρατία αποτελεί πρότυπο για όλη την Ευρώπη ως προς την επιτυχημένη απάντησή της στο λαϊκισμό στη χώρα μας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments