Πολιτική

Η ΝΔ ανοίγει την ατζέντα των ευρωεκλογών – Ποια ονόματα ακούγονται

Η ΝΔ ανοίγει την ατζέντα των ευρωεκλογών – Ποια ονόματα ακούγονται

Πηγή Φωτογραφίας: Epthinktank.com

Στόχος η διατήρηση της πολιτικής ηγεμονίας για την κυβερνώσα παράταξη.

Με κύριο στόχο να διατηρήσει την εικόνα της πολιτικής του κυριαρχίας, το κυβερνών κόμμα προετοιμάζεται για τις επόμενες και τελευταίες εκλογές  μέσα σε ένα χρόνο. Με την απόφαση του πρωθυπουργού να διεξαχθούν τον Ιούνιο οι ευρωεκλογές και να διεξαχθούν για πρώτη φορά με τη χρήση της επιστολικής ψήφου, τα γαλάζια στελέχη αισιοδοξούν ότι, με βάση τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, είναι δυνατόν να επαναληφθούν τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών του περασμένου Ιουνίου, ενώ, ταυτόχρονα, άλλα υψηλόβαθμα στελέχη αισιοδοξούν πως το ποσοστό της ΝΔ στις ευρωεκλογές του 2019 μπορεί να επαναληφθεί. 

Ζητούμενο όπως σε κάθε εκλογική αναμέτρηση παραμένει ο βαθμός κινητοποίησης της βάσης του κόμματος και η επιλογή των προσώπων εκείνων που θα προσελκύσουν μεγαλύτερο αριθμό ψηφοφόρων, αυξάνοντας και τους απόλυτους αριθμούς στην κάλπη.

Μέχρι τότε, ο υπόλοιπος πολιτικός χρόνος αναμένεται να σημαδευτεί από μια σειρά γεγονότων που θα αποτελέσουν το κρίσιμο τεστ για μια σειρά κυβερνητικών πρωτοβουλιών και μεταρρυθμίσεων που έχουν προγραμματιστεί για τους πρώτους μήνες του νέου έτους.

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα σε όσους επιδιώκουν να κερδίσουν τις εκλογές της 9ης Ιουνίου 2024 στις Βρυξέλλες και στην οδό Πειραιώς γράφουν και σβήνουν τα ονόματα των επικρατέστερων υποψηφίων. Το ψηφοδέλτιο για την ευρωκάλπη θα υποβληθεί στις 20 Απριλίου και οι συνδυασμοί του κόμματος θα ανακοινωθούν στις 25 Απριλίου.

Προηγουμένως, εντός των πρώτων είκοσι ημερών του Ιανουαρίου 2024, θα ψηφιστούν και οι κανόνες που θα διέπουν την επιστολική ψήφο, προκειμένου να καταρτιστούν τα νέα ψηφοδέλτια και να αποσταλούν στους ενδιαφερόμενους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Παράλληλα, η ονοματολογία δίνει και παίρνει για τους πιθανούς εκλεκτούς του Πρωθυπουργού, με τις πληροφορίες να επιμένουν ότι έχουν ήδη ξεκινήσει οι βολιδοσκοπήσεις με συγκεκριμένα πρόσωπα. Γρίφος παραμένει ποια θα είναι η τελική απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τους νυν ευρωβουλευτές και το εάν στο σύνολό τους ή κάποιοι εξ αυτών, θα είναι εκ νέου υποψήφιοι. Ως «σίγουρη» υποψηφιότητα προσμετράται ήδη αυτή του διευθυντή του γραφείου τύπου του Πρωθυπουργού, Δημήτρη Τσιόδρα, ενώ έντονα ακούγεται και το όνομα του οικονομικού συντάκτη Γιώργου Αυτιά.

Πιο συγκεκριμένα, από το ΠΑΣΟΚ, στο τραπέζι βρίσκονται δύο πρόσωπα που κατείχαν υπουργικές θέσεις αλλά τις έχουν εγκαταλείψει. Το ένα από αυτά τα πρόσωπα είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος πρόσφατα εγκαινίασε μια νέα πολιτική κίνηση, και η άλλη είναι η πανεπιστημιακός Εύη Χριστοφιλοπούλου, η οποία συνεργάστηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο πλαίσιο της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου.

Πιο πρόσφατα, ακούστηκε και το όνομα του Κώστα Σαμαρά, γιου του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά.

Τέλος, δεν είναι ακόμη σαφές αν θα είναι και πάλι υποψήφια η Μαρία Σπυράκη, η οποία είχε αποκλειστεί από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα για την υπόθεση με το επίδομα του πρώην συνεργάτη της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments