Διεθνή

Διάγγελμα Νετανιάχου: Το Ισραήλ μάχεται σε πολλά μέτωπα, σε έναν πόλεμο που θα διαρκέσει πολλούς μήνες

Διάγγελμα Νετανιάχου: Το Ισραήλ μάχεται σε πολλά μέτωπα, σε έναν πόλεμο που θα διαρκέσει πολλούς μήνες

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO, Ο πρωθυπουργός επανέλαβε την προειδοποίηση στη Χεζμπολάχ, λέγοντας πως «αν κλιμακώσει τις επιθέσεις, θα υποστεί πλήγματα που ούτε καν έχει φανταστεί».

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε την προειδοποίηση στη Χεζμπολάχ, λέγοντας πως «αν κλιμακώσει τις επιθέσεις, θα υποστεί πλήγματα που ούτε καν έχει φανταστεί»

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε την προειδοποίηση στη Χεζμπολάχ, λέγοντας πως «αν κλιμακώσει τις επιθέσεις, θα υποστεί πλήγματα που ούτε καν έχει φανταστεί».

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σε τηλεοπτικό διάγγελμα ότι το Ισραήλ πολεμά «σε όλα τα μέτωπα» σε έναν πόλεμο που θα διαρκέσει πολλούς ακόμη μήνες μέχρι να επιτευχθεί η νίκη, καθώς η χώρα εισέρχεται στην 13η εβδομάδα του πολέμου κατά της Χαμάς στην Γάζα, πολέμου που έχει πυροδοτήσει επιθέσεις και άλλων οργανώσεων, συμμαχικών του Ιράν, κατά του εβραϊκού κράτους στον Λίβανο, την Υεμένη, την Συρία και το Ιράκ.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε ότι, αν η λιβανική σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ κλιμακώσει τις επιθέσεις, θα υποστεί πλήγματα που δεν έχει καν φανταστεί, όπως και το Ιράν.

Ο Νετανιάχου δήλωσε ότι ο διάδρομος που είναι γνωστός ως Philadelphi Corridor στην συνοριακή ζώνη ανάμεσα στην Αίγυπτο και την Λωρίδα της Γάζας πρέπει να τελεί υπό τον έλεγχο του Ισραήλ.

«Ο Philadelphi Corridor – ή, για να το πούμε πιο σωστά, το νότιο σημείο αποκλεισμού – πρέπει να βρίσκεται στα χέρια μας. Πρέπει να κλείσει. Είναι σαφές ότι οποιαδήποτε άλλη διευθέτηση δεν θα διασφαλίσει την αποστρατιωτικοποίηση που επιδιώκουμε», είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠE
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments