Αθλητισμός

Ολυμπιακός – Άρης 85-71: Οι ερυθρόλευκοι ολοκλήρωσαν νικηφόρα το 2023 [vid]

Ολυμπιακός – Άρης 85-71: Οι ερυθρόλευκοι ολοκλήρωσαν νικηφόρα το 2023 [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [366168] BASKET LEAGUE 2023-2024 / ΟΣΦΠ - ΑΡΗΣ (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)

Στον Πειραιά πάντως δεν τη χάρηκαν τη νίκη αφού μόλις στο 5ο λεπτό ο Τόμας Γουόκαπ τραυματίστηκε, δεν επέστρεψε στο παρκέ και άπαντες περιμένουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων για να δουν αν θα λείψει και πόσο.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε νικηφόρα το 2023 αφού επικράτησε του Άρη με 85-71 στο πλαίσιο της Basket League. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες του προετοιμάστηκαν με τον καλύτερο τρόπο για τη δύσκολη εβδομάδα που ακολουθεί (Αρμάνι και Μονακό εντός έδρας) αφού οι Θεσσαλονικείς ήταν ανταγωνιστικοί για σημαντικό διάστημα της αναμέτρησης.

Στον Πειραιά πάντως δεν τη χάρηκαν τη νίκη αφού μόλις στο 5ο λεπτό ο Τόμας Γουόκαπ τραυματίστηκε, δεν επέστρεψε στο παρκέ και άπαντες περιμένουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων για να δουν αν θα λείψει και πόσο.

Ο Ολυμπιακός παρά την αστοχία του σε ελεύθερα μακρινά σουτ προηγήθηκε με 12-3 (4’) χάρη κυρίως στην κυριαρχία του Φαλ στις δύο ρακέτες, στις ασίστ του Γουόκαπ και στους πόντους του Πίτερς. Ο τραυματισμός του Γουόκαπ έφερε μία μεγάλη «παγωμάρα» στο ΣΕΦ, η οποία δεν περιορίστηκε μόνο στην εξέδρα. Απλά στο παρκέ η εξαιρετική άμυνα των γηπεδούχων συνεχίστηκε με αποτέλεσμα οι παίκτες του Αρη να σκοράρουν με δυσκολία και ο Μήτρου Λονγκ έκανε το 18-6 (8’).

Οι Θεσσαλονικείς εκμεταλλεύτηκαν την αλλαγή ρυθμού που έφερε η απουσία του Γουόκαπ μιας και ο Μήτρου Λονγκ δεν τα πήγε καλά αρχικά σε αυτόν τον τομέα και μείωσαν σε 23-19 (14’). Τα τρίποντα του Λαρεντζάκη ήταν αυτά που διατηρούσαν μπροστά τους «ερυθρόλευκους» (31-24, 17’) και τους βοήθησαν να πάνε πιο ήρεμοι στα αποδυτήρια (41-27) με τους Πετρούσεφ και Πάπας να βοηθάνε ουσιαστικά.

Κάνααν και Μιλουτίνοφ ήταν οι παίκτες που τράβηξαν το σκορ στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου φροντίζοντας να μένει η ομάδα τους μπροστά στο σκορ με διψήφια διαφορά πόντων (50-34, 24’). Ο Άρης ανέβασε το επίπεδο πίεσης της άμυνάς του όπως συνηθίζει δυσκολεύοντας τους Πειραιώτες και με τρίποντα από Σταρκ και Μπλούμπεργκς μείωσε σε 52-48 (28’). Τα γκαρντ του Ολυμπιακού αδυνατούσαν να λειτουργήσουν υπό πίεση όπως θα έπρεπε και έτσι το παιχνίδι έγινε ντέρμπι (54-51, 29’).

Ο ρυθμός άνηκε στους φιλοξενούμενους και ο Ολυμπιακός ήθελε να αλλάξει τη συγκεκριμένη κατάσταση στην τελευταία περίοδο προκειμένου να αποφύγει τη «λακκούβα». Η αποβολή του Ντε Σόουζα λόγω χτυπήματος στον Λαρεντζάκη λειτούργησε ως ξυπνητήρι, ο Φαλ πρόσφερε πόντους όμως ο Γκάλινατ και οι συμπαίκτες του δεν εγκατέλειπαν την προσπάθειά τους (69-64, 34’). Στον χρόνο που απέμενε ο Μπαρτζώκας έριξε ταυτόχρονα στο παρκέ Πίτερς, Πετρούσεφ, Φαλ, η μπάλα ακούμπησε κοντά στο καλάθι και κάπως έτσι άνοιξε η διαφορά (80-66, 37’) και ήρθε το τελικό 85-71.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Άρης ήταν στη διεκδίκηση του αγώνα αλλά η σωστή αποβολή του Ντε Σόουζα για χτύπημα άλλαξε τον ρυθμό. Με το σκορ στο 69-64, ο Ολυμπιακός βελτίωσε την άμυνά του και με ψηλό σχήμα (Πίτερς, Πετρούσεφ, Φαλ) το μετέτρεψε σε 80-66 χάρη σε 11-1 επιμέρους σκορ.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης πρόσφερε 17 πόντους, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα και 4 λάθη σε 24 λεπτά συμμετοχής.

Σε πολύ καλή κατάσταση οι Μουσταφά Φαλ (15π., 10ρ., 3ασ.), Νίκολα Μιλουτίνοφ (13π., 5ρ.) και Άλεκ Πίτερς (9π., 6ρ.).

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σε κακό μεσημέρι τα σέντερ του Άρη αφού Ντε Σόουζα και Μπάνκστον δεν ανταποκρίθηκαν το παραμικρό.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Βοήθησε σε δύσκολα σημεία του ματς ο Πετρούσεφ (6π., 6ρ.), ο Πάπας (5π., 2ασ.) και ο Μήτρου Λονγκ (10π., 4ασ., 4λ., 5 φάουλ).

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Πολύ καλός ο Μπλούμπεργκς (16π.) και ο Σταρκ (14π., 7ασ.).

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Ολυμπιακός είχε 23 ασίστ για 17 λάθη. Ο Άρης ευστόχησε σε 11 σουτ τριών πόντων.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Ολυμπιακός αφοσιώνεται στην Αρμάνι Μιλάνο την οποία υποδέχεται στις 2 Ιανουαρίου. Ο Άρης θα φιλοξενήσει στις 6 Ιανουαρίου τον Απόλλωνα Πάτρας.

Τα δεκάλεπτα: 20-11, 41-27, 59-52, 85-71

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments