Πολιτική

Μητσοτάκης: Απαιτείται ορμητικό κύμα αλλαγών που σίγουρα θα ξεβολέψει μερικούς

Μητσοτάκης: Απαιτείται ορμητικό κύμα αλλαγών που σίγουρα θα ξεβολέψει μερικούς

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot ΕΡΤ, Ως επίλογο μιας εποχής με στιγμές που μας πλήγωσαν, και πρόλογο μιας άλλης εποχής «με καλύτερους μισθούς, με υψηλότερες συντάξεις, ήδη από τις πρώτες εβδομάδες του νέου έτους», χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το 2024

Ως επίλογο μιας εποχής με στιγμές που μας πλήγωσαν, και πρόλογο μιας άλλης εποχής «με καλύτερους μισθούς, με υψηλότερες συντάξεις, ήδη από τις πρώτες εβδομάδες του νέου έτους», χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το 2024

Ως επίλογο μιας εποχής με στιγμές που μας πλήγωσαν, και πρόλογο μιας άλλης εποχής «με καλύτερους μισθούς, με υψηλότερες συντάξεις, ήδη από τις πρώτες εβδομάδες του νέου έτους», χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το 2024 στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη ενότητας, εξέφρασε την αισιοδοξία του για το νέο έτος, και παράλληλα την αποφασιστικότητά του να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις στην Υγεία και την Παιδεία «που θα ευνοήσουν τους πολλούς», αλλά και να συγκρουστεί με τις «ριζωμένες παθογένειες», υπογραμμίζοντας ότι ο στρατηγικός σκοπός της κυβέρνησης «είναι ο πολυδιάστατος εκσυγχρονισμός». Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση με πρώτο αυτό της ακρίβειας, ενώ έδωσε έμφαση στις κυβερνητικές παρεμβάσεις υπέρ των αδυνάμων.

«Η Πολιτεία είναι και θα είναι στο πλευρό τους. Μόνο μέσα στον Δεκέμβριο πάνω από 700 εκατομμύρια ευρώ έγιναν στοχευμένες ενισχύσεις. Υπάρχουν, πλέον, μόνιμες μειώσεις τιμών. Και, ταυτόχρονα, οι έλεγχοι και τα υψηλά πρόστιμα πολεμούν την αισχροκέρδεια. Γιατί μία συλλογική δυσκολία δεν μπορεί να γίνεται ευκαιρία για ασύδοτη κερδοσκοπία» είπε ο κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε ότι «ριζική λύση αποτελούν μόνο οι υψηλότερες αποδοχές, με μέτρα μόνιμα, που θα ισχύουν και μετά τους πρόσκαιρους κλυδωνισμούς, και στόχο, όπως έχω πει, το 2027 ο μέσος μισθός να είναι στα 1.500 ευρώ και ο κατώτατος μισθός στα 950 ευρώ».

Ο πρωθυπουργός επισήμανε, επίσης, ότι ο στόχος της κυβερνητικής πολιτικής θα είναι η μεγέθυνση του δημόσιου πλούτου, με στόχο αυτός να επιστρέφει στην κοινωνία, ώστε η συλλογική ευημερία να γίνεται ατομική προκοπή και προσέθεσε:

«Αλλά και σε μία δημοκρατία που θα γιορτάσει τα 50 χρόνια της πιο ισχυρή από ποτέ. Μετατρέποντας τις ευρωεκλογές της άνοιξης σε βήμα επιβεβαίωσης της πολιτικής σταθερότητας και της προόδου. Και ενισχύοντας μία βαθιά ευρωπαϊκή πολιτική, που έχει αποδείξει ότι φέρνει στη χώρα πόρους και ακτινοβολία. Γιατί είμαστε Ευρώπη και μας αξίζει να γίνουμε Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments