Πολιτική

ΝΔ: Εντείνονται οι ζυμώσεις ενόψει ευρωεκλογών

ΝΔ: Εντείνονται οι ζυμώσεις ενόψει ευρωεκλογών

Πηγή Φωτογραφίας: [365438] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Τα ονόματα που ακούγονται περισσότερο.

Το νέο έτος είδε την κυβέρνηση να απολαμβάνει θετικές οικονομικές προοπτικές και πολλοί πολίτες θα καρπωθούν στην πραγματικότητα τους καρπούς αυτής της επιτυχίας.

Ο χρόνος τρέχει για τις ευρωεκλογές και το Μέγαρο Μαξίμου αναζητά ήδη έναν συνδυασμό υποψηφίων από γαλάζια και κεντροδεξιά κόμματα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο που ακολούθησε στις εθνικές εκλογές και να εμπλουτίσει το ψηφοδέλτιο του κόμματος με ανθρώπους που ενστερνίζονται ένα πολύπλευρο όραμα εκσυγχρονισμού.

Οι 21 υποψήφιοι πρέπει να είναι εξοικειωμένοι με τα ευρωπαϊκά πράγματα και να μπορούν να αξιοποιήσουν κάθε ευκαιρία που τους δίνεται για να ακουστεί δυνατά η φωνή της χώρας μας μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αυτή την περίοδο συνεχίζονται οι συναντήσεις στην οδό Πειραιώς με το στενό επιτελείο του Πρωθυπουργού, ενώ παράλληλα σχεδιάζεται πανελλαδική περιοδεία για τη συσπείρωση των “γαλάζιων” στελεχών και ψηφοφόρων στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

Πολλά είναι τα ονόματα που προτείνονται στον Κυριάκο Μητσοτάκη από τους επιτελείς του αλλά όπως τονίζουν πηγές από την οδό Πειραιώς τίποτε δεν πρέπει ακόμα να θεωρείται δεδομένο.

Οι ανακοινώσεις αργούν ακόμα και το βέβαιο είναι ότι η ανανέωση θα είναι εμφανής.

Στις «σταθερές» του Κυριάκου Μητσοτάκη περιλαμβάνονται ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και ο Στέλιος Κιμπουρόπουλος.

Στο γαλάζιο στρατόπεδο δεν μένουν επίσης αδιάφοροι όσον αφορά στις προθέσεις του Ανδρέα Λοβέρδου, με τις δυο πλευρές να μην έχουν κρύψει την ταύτισή τους σε πολλά θέματα.

Δημοσιογράφοι, πρόσωπα προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ αλλά και άνθρωποι με πολλά χιλιόμετρα στον πολιτικό στίβο προαλείφονται επίσης για μια θέση στο γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο.

Τα κομματικά στελέχη της οδού Πειραιώς αλλά και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιθυμούσαν πρόσωπα όπως ο Πύρρος Δήμας και η Εύη Χριστοφιλοπούλου ως υποψηφίους.

Επίσης βέβαιη θεωρείται η υποψηφιότητα του διευθυντή του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Δημήτρη Τσιόδρα ενώ έντονα ακούγεται και εκείνη του Γιώργου Αυτιά.

Επίσης έχει ακουστεί το όνομα του γιου του Αντώνη Σαμαρά, Κώστα, ο οποίος είναι 26 ετών και δεν έχει κρύψει την πρόθεσή του να ακολουθήσει τα χνάρια του πατέρα του, ο οποίος είχε εκλεγεί βουλευτής όταν είχε την ίδια ηλικία με τον γιο του.

Για τον Πρωθυπουργό, η διάθεση της επιστολικής ψήφου στους Έλληνες πολίτες υπό την κυβέρνησή του θεωρείται κορυφαία στιγμή του Συντάγματός μας.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση την περασμένη Πέμπτη και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 10 Ιανουαρίου και να ψηφιστεί μέχρι το τέλος του ίδιου μήνα. Το σχέδιο νόμου διαρθρώνεται σε τέσσερις άξονες: εκλογή ευρωβουλευτών, επιστολική ψήφος – διευκόλυνση της συμμετοχής των ψηφοφόρων, οργάνωση του εκλογικού καταλόγου και διευκόλυνση της πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στον εκλογικό διάλογο. Το επόμενο, πιο σύνθετο βήμα είναι η καθιέρωση της επιστολικής ψήφου και για τις εθνικές εκλογές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments