Αθλητισμός

ΠΑΟΚ – Τόφας 63-95: Εφιαλτικό βράδυ για το δικέφαλο [vid]

ΠΑΟΚ – Τόφας 63-95: Εφιαλτικό βράδυ για το δικέφαλο [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [366190] BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE 2023-2024 / ΠΑΟΚ - ΤΟΦΑΣ (ΠΑΥΛΟΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ / MEGA PRESS)

Νίκη στην Προύσα για να γυρίσουν τη σειρά στο Παλατάκι θα ψάξουν οι Θεσσαλονικείς.

Πάλεψε πολύ για να έχει το πλεονέκτημα έδρας στο Play-In του Basketball Champions League, όμως ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε το βράδυ της Τρίτης (2/1) κατώτερος των περιστάσεων. Γνώρισε συντριβή από την Τόφας (63-95) και πλέον χρειάζεται νίκη στην Προύσα για να στείλει τη σειρά σε τρίτο αγώνα στο Παλατάκι με φόντο την πρόκριση στον όμιλο της φάσης των 16.

Ο Φώτης Τακιανός αποβλήθηκε με δεύτερη τεχνική ποινή στο 15′, δεν είχε τον Κένταλ Σμιθ και τον Μιχάλη Τσαϊρέλη στη δωδεκάδα και δεν είχε έστω έναν σε υποφερτή κατάσταση. Η βραδιά ήταν εφιαλτική για τον ΠΑΟΚ, που αντιλαμβάνεται ότι το έργο του είναι πλέον πολύ δύσκολο καθώς η Τόφας είναι μία πραγματικά πολύ ταλαντούχα, ισορροπημένη και γεμάτη ομάδα.

Οι Τούρκοι του Ορχούν Ενέ στηρίχθηκαν νωρίς στον Κάσιους Γουίνστον και στον Κέιλεμπ Χόμσλι, έχτισαν διαφορά 30 πόντων πριν βγει το πρώτο μέρος και δεν αντιμετώπισαν ποτέ πρόβλημα. Πήραν με άνεση το αποτέλεσμα, ήταν κυνικοί στην επίθεση και θα έχουν δύο ευκαιρίες για την νίκη που θα τους στείλει στη φάση των 16 της διοργάνωσης.

Η Τόφας ήταν σαρωτική από νωρίς, έκλεισε την περίοδο στο +15 (27-12), είχε 4/5 τρίποντα, 5/5 βολές, κανένα λάθος και τους Γουίνστον – Χόμσλι στους 8 πόντους. Τα πράγματα επιδεινώθηκαν στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Τακιανός αποβλήθηκε στο 15′ με δεύτερη τεχνική ποινή, η διαφορά πήγε και στους 30 (23-53 στο 19′) και τα πάντα κρίθηκαν πριν από το ημίχρονο.

Ο δεύτερος αγώνας της σειράς θα γίνει την Τρίτη 9 Ιανουαρίου στις 19:00 στην Προύσα. Με τον ΠΑΟΚ να ελπίζει ότι εκεί θα έχει καλύτερη εικόνα, καλύτερη διαιτησία και τον Τζάστιν Άλστον που αποχώρησε υποβασταζόμενος μετά από τραυματισμό στην τέταρτη περίοδο.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Χορόζοβ, Βούλιτς, Πέσιτς

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 12-27, 26-53, 42-77, 63-95

Πηγή: sport24.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments