Πολιτική

Άδωνις: Η ψηφιακή κάρτα είναι το απόλυτο εργαλείο [vid]

Άδωνις: Η ψηφιακή κάρτα είναι το απόλυτο εργαλείο [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου (ΣΤΟΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ/EUROKINISSI)

Άδωνις: «Η χρήση της επεκτείνεται σταδιακά σε όλη την οικονομία»

«Η ψηφιακή κάρτα είναι το απόλυτο εργαλείο στη μάχη κατά της καταστρατήγησης των ωρών εργασίας των εργαζομένων», τονίζει, σε σημερινή τηλεοπτική παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Απασχόλησης, «η ψηφιακή κάρτα επεκτείνεται σε μικρότερες επιχειρηματικές και εμπορικές μονάδες. Μέχρι στιγμής έχουμε εφαρμόσει την ψηφιακή κάρτα στις τράπεζες και τα σούπερ μάρκετ και έχει πάει πολύ καλά. Και πάμε και σε πιο μικρές επιχειρήσεις σταδιακά, σε όλη την οικονομία. Όλη η οικονομία, όλο το λιανικό εμπόριο θα έχει σταδιακά την ψηφιακή κάρτα».

Αναφερόμενος στην καθαυτή χρήση της κάρτας, ο Άδωνις επισημαίνει πως αυτή «είναι πολύ εύκολη στη χρήση. Κάθε επιχείρηση την εγκαθιστά στον υπολογιστή. Ο κάθε εργαζόμενος κατεβάζει δωρεάν την εφαρμογή στο κινητό του και έχει το δικό του QR Code. Την ίδια εφαρμογή κατεβάζει και η επιχείρηση. Κάθε επιχείρηση είναι υποχρεωμένη να εγκαταστήσει την ψηφιακή κάρτα στον υπολογιστή. Ο εργαζόμενος «σκανάρει» την εφαρμογή Κι η καταγραφή των ωρών εργασίας γίνεται ψηφιακά».

«Βέβαια, μπορεί να γίνουν λάθη», διευκρινίζει ο υπουργός Εργασίας και προσθέτει πως «για αυτόν τον λόγο, στο τέλος κάθε μήνα, κάθε επιχείρηση καταθέτει απολογιστικό για τις ώρες εργασίας. Και αν υπάρχουν πρόσθετες ώρες εργασίας, ο εργαζόμενος αμείβεται την υπερωρία του. Η εστίαση και ο τουρισμός πηγαίνουν στο τέλος της διαδικασίας. Στην εστίαση σημειώνεται ο πλήρης όγκος στην καταστρατήγηση των υπερωριών και ο τουρισμός είναι ένας από τους μείζονες κλάδους της εθνικής οικονομίας. Θα επεκτείνουμε σύντομα σε εστίαση και προς το καλοκαίρι στον τουρισμό, έτσι ώστε να προλάβουμε την τουριστική περίοδο».

«Με την ψηφιακή κάρτα δεν θα υπάρχει καταστρατήγηση των ωρών εργασίας. Είναι το απόλυτο εργαλείο», καταλήγει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments