Αθλητισμός

ΑΕΚ: Έκανε ποδαρικό με 3αρα [vid]

ΑΕΚ: Έκανε ποδαρικό με 3αρα [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [366204] SUPERLEAGUE 2023-2024 / ΑΕΚ - ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)

Δύο γκολ ο Λιβάι Γκαρσία και ένα ο Άμπραμπατ

Η ΑΕΚ είχε κλείσει το 2023 με δύο συνεχόμενες ισοπαλίες κόντρα σε Παναιτωλικό και Πανσερραϊκό αλλά μπήκε στο 2024 με νίκη μετά το 3-0 επί του Βόλου για τη 16η αγωνιστική της Stoiximan Super League, με τον Λιβάι Γκαρσία να σκοράρει -δύο φορές- για 4ο συνεχόμενο παιχνίδι και τον Άμραμπατ να βρίσκει επίσης δίχτυα.

Από τα πρώτα λεπτά, όπως αναμενόταν, η Ένωση πήρε την κατοχή της μπάλας και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τους Θεσσαλούς, από την άλλη πλευρά, να προσέχουν κυρίως την ανασταλτική λειτουργία τους. Έτσι, το πρώτο 20λεπτο πέρασε χωρίς κάποια μεγάλη φάση και με τους γηπεδούχους να ζητάνε πέναλτι στο 20′, μετά την πτώση του Πήλιου στην περιοχή.

Όπως και να έχει, ο διαιτητής δεν υπέδειξε κάτι και το παιχνίδι συνεχίστηκε με την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα να ανεβάζει σιγά-σιγά την απόδοσή της. Οι Κιτρινόμαυροι είχαν φάση στο 29′ με τον Γκατσίνοβιτς που δεν τελείωσε καλά μετά το γέμισμα του Ελίασον, είχαν ένα άστοχο σουτ του Πήλιου στο 31′ και τελικά βρήκαν το γκολ στο 32′.

Ο Γκατσίνοβιτς πέρασε την κάθετη για τον Λιβάι Γκαρσία και αυτός επέμεινε μετά την πρώτη κόντρα και με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0, συνεχίζοντας το σερί του στο σκοράρισμα. Λίγα λεπτά μετά μάλιστα, στο 40′, πήγε και για δεύτερο γκολ, με κεφαλιά αυτή τη φορά, έπειτα από σέντρα του Γκατσίνοβιτς αλλά ήταν άστοχος, για να ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος με δύο μεγάλες ευκαιρίες για τον Βόλο.

Ο Στάνκοβιτς, όμως, απέκρουσε εντυπωσιακά το γυριστό σουτ του Ντέλετιτς από τη μικρή περιοχή στο 43′ ενώ στο επόμενο λεπτό ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ αντέδρασε και πάλι σωστά στην καρφωτή κεφαλιά του Ασλανίδη μετά την εκτέλεση κόρνερ.

Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, δεν το έκαναν και τελικά… έχασαν με το ξεκίνημα της επανάληψης, αφού στο 50′ η Ένωση πήρε μέσω VAR πέναλτι για χέρι του Τάχατου και ο Λιβάι Γκαρσία εκτέλεσε στο επόμενο λεπτό για το 2-0.

Ο δικέφαλος αετός είχε, πλέον, υπό έλεγχο την κατάσταση και στο 56′ έχασε ευκαιρία με το άστοχο πλασέ του Τσούμπερ έπειτα από φάση διαρκείας, για να ακολουθήσει στο 56′ η νέα μεγάλη επέμβαση του Στάνκοβιτς, αυτή τη φορά σε γυριστή κεφαλιά του Ασλανίδη έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.

Δύο λεπτά μετά ο Γκατσίνοβιτς βγήκε τετ α τετ για το 3-0 αλλά νικήθηκε από τον Κόστιτς, με τον Αλμέιδα να κάνει στη συνέχεια αλλαγές και την ομάδα του να πιέζει για τρίτο γκολ και να το πετυχαίνει τελικά στο 73′ με τον Άμραμπατ, ο οποίος βγήκε τετ α τετ μετά την κάθετη του Σιμάνσκι και πλάσαρε σωστά.

Επιστροφή στις νίκες, επομένως, για τους Κιτρινόμαυρους που πάνε στους 35 βαθμούς και στρέφουν πλέον την προσοχή τους στο ντέρμπι που ακολουθεί με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα (75′ Πισάρο), Βίντα, Κάλενς, Πήλιος, Ελίασον (63′ Άμραμπατ), Σιμάνσκι (75′ Γιόνσον), Πινέδα, Γκατσίνοβιτς, Λιβάι Γκαρσία (75′ Πόνσε), Τσούμπερ (63′ Μάνταλος).

Βόλος (Άνχελ Λόπεθ): Κόστιτς, Τάχατος, Ασλανίδης, Σιέλης, Μύγας (70′ Λούνα), Άλχο (40′ Κίτσος), Τρουιγέ, Κόμπα (70′ Μπερτόλιο), Ντέλετιτς, Γκαρσία (70′ Μεταξάς), Μωραΐτης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments