Αθλητισμός

ΠΑΟΚ ΟΦΗ: Από 4αρα σε 4αρα ο δικέφαλος

ΠΑΟΚ ΟΦΗ: Από 4αρα σε 4αρα ο δικέφαλος

Πηγή Φωτογραφίας: [366206] SUPERLEAGUE 2023-2024 / ΠΑΟΚ - ΟΦΗ (ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI)

Τα γκολ των Ντεσπόντοφ, Μπάμπα, Μάρκος Αντόνιο και Τόμας, διαμόρφωσαν το άνετο 4-0 του ΠΑΟΚ επί του ΟΦΗ

Συνεχίζει να απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής ο ΠΑΟΚ, μετά και το παιχνίδι του για την 16η αγωνιστική της Super League. Πρώτης για το 2024. Ο «δικέφαλος» επικράτησε 4-0 του ΟΦΗ στην Τούμπα, σε ένα ματς που δε χρειάστηκε να πιεστεί ιδιαίτερα, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως είδε και τον Μπάουμαν να αποκρούει τα πέναλτι των Σβαμπ και Σαμάτα! Δοκάρι είχε ο Μάρκος Αντόνιο σε μια ακόμη εντυπωσιακή και «γεμάτη» εμφάνιση της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Τα τέρματα Ντεσπόντοφ, Μπάμπα απ’ το πρώτο μέρος και των Μάρκος Αντόνιο, Μπράντον Τόμας στα τελευταία λεπτά, διαμόρφωσαν το 4-0 για τον ΠΑΟΚ που συνεχίζει με… σπασμένα φρένα. Με τους Θεσσαλονικείς να κάνουν συντήρηση στο δεύτερο ημίχρονο κατεβάζοντας ταχύτητα, σκεπτόμενοι και το επερχόμενο ντέρμπι της πόλης με τον Άρη.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PAOK FC (@paok_fc)

Οι προσπάθειες του Μπάκιτς και του Τοράλ στα πρώτα λεπτά, δεν έφεραν αποτέλεσμα για τον ΟΦΗ που θέλησε να δείξει πως θα έχει αξιώσεις στο ματς. Στο 20λεπτο ο ΠΑΟΚ δεν είχε κάποια ουσιαστική απειλή, αν και πήρε γρήγορα τα ηνία της αναμέτρησης και προσπαθούσε να διασπάσει την άμυνα των Κρητικών.

Στο 21’ ήρθε η μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους, όταν ο Βούρος με το δεξί χέρι βρήκε την μπάλα στο πλασέ του Ντεσπόντοφ. Υποδείχθηκε το πέναλτι με τον Σβαμπ να αναλαμβάνει την εκτέλεση. Ο Μπάουμαν νίκησε τον Αυστριακό μέσο του ΠΑΟΚ κι έτσι το 0-0 παρέμεινε.

Κάποιες σέντρες που πέρασαν χωρίς αξιώσεις για τις δύο ομάδες οδήγησαν το παιχνίδι στο ημίωρο. Τελικά ο ΠΑΟΚ βρήκε το γκολ που έψαχνε στο 39’. Ο Μπάμπα έγινε κάτοχος της μπάλας μετά από γύρισμα του Σβαμπ, σέντραρε και ο Ντεσπόντοφ αμαρκάριστος με κεφαλιά δε δυσκολεύτηκε για το 1-0!

Πριν ο ΟΦΗ προλάβει να συνέλθει, οι γηπεδούχοι πέτυχαν και δεύτερο τέρμα. Στο 41’ ο Ντεσπόντοφ έκανε ωραία προσπάθεια και γύρισμα από δεξιά, η μπάλα κατέληξε στον Μπάμπα που δε δυσκολεύτηκα να «γράψει» το 2-0!

Ο «δικέφαλος» είδε τον Μπάουμαν να σταματά τον Ντεσπόντοφ στο 44’, ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων κέρδισε για δεύτερη φορά πέναλτι, αυτή τη φορά απ’ τον Λαμπρόπουλο πάνω στον Σαμάτα! Όμως και πάλι ο Μπάουμαν ήταν εκεί, αποκρούοντας την εκτέλεση του Τανζανού στράικερ αυτή τη φορά. Κρατώντας το 2-0 που ήταν αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε. Ένα σουτ του Αμπάντα και μια άστοχη κεφαλιά του Σαμάτα δεν απείλησαν. Ο Βούρος δεν προβλημάτισε τον Κοτάρσκι στο 61’, ενώ επτά λεπτά μετά ο Τάισον είδε την ωραία προσπάθεια να κοντράρει και η μπάλα να φεύγει κόρνερ.

Τα σουτ Νέιρα και Μοσκέρα στο 70’ δεν κατέληξαν στα δίχτυα για τους φιλοξενούμενους. Η πρώτη πραγματικά σημαντική φάση στο δεύτερο μέρος, ήρθε μόλις στο 86’. Η πάσα τακουνάκι του Μάρκος Αντόνιο στον Ντεσπόντοφ και το τελείωμα του Βούλγαρου, σταμάτησαν στο οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων.

Τρία λεπτά μετά, όμως, ήρθε το τρίτο γκολ του «δικέφαλου». Ο Ντεσπόντοφ έκανε την ασίστ και ο Μάρκος Αντόνιο δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 3-0.

Ο ΠΑΟΚ είχε και… κερασάκι στην τούρτα στις καθυστερήσεις. Ο Τάισον άλλαξε ωραία με τον Ντεσπόντοφ, ο Βούλγαρος γύρισε στο πέναλτι, με τον Μπράντον Τόμας να αποφεύγει δύο αντιπάλους και να κάνει το 4-0!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PAOK FC (@paok_fc)

Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Με τη νίκη του αυτή ο ΠΑΟΚ έφτασε τους 38 βαθμούς και είναι μόνος πρώτος, ενώ ο ΟΦΗ έμεινε στους 15.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Εκόνγκ, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Τσιγγάρας (Οζντόεφ 66΄), Σβαμπ (Μεϊτέ 76′), Ντεσπόντοφ, Κωνσταντέλιας (Τάισον 66′), Μουργκ (Αντόνιο 86′), Σαμάτα (Μπράντον 76′)

ΟΦΗ (Μελ): Μπάουμαν, Λάρσον, Βούρος, Λαμπρόπουλος, Αμπάντα, Μεγιάδο, Τοράλ, Μπάκιτς (Μοσκέρα 62΄), Ριέρα (Τοράρινσον 62΄), Νέιρα (Ντίκο 74΄), Λουίζ Φελίπε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments