Πολιτική

Φωτιές στον ΣΥΡΙΖΑ ανάβει το δάνειο Κασσελάκη

Φωτιές στον ΣΥΡΙΖΑ ανάβει το δάνειο Κασσελάκη

Πηγή Φωτογραφίας: [364930] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Ερωτήματα και προβληματισμοί για τα 230.000 ευρώ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη μεταξύ των μελών και του προσωπικού του κόμματος μετά το σάλο για το “προεδρικό” δάνειο 230.000 ευρώ σε εφημερίδες και ραδιοφωνικούς σταθμούς καλούνται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όταν επιστρέψουν από το Φανάρι.

Το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια των εορτών ήταν βαρύ, με τα υψηλόβαθμα στελέχη να περιμένουν τον Στέφανο Κασσελάκη να επιστρέψει στην Αθήνα αμέσως μετά τα Θεοφάνια για να δώσει εξηγήσεις με αφορμή τα “προεδρικά” δάνεια που δόθηκαν στην εφημερίδα Αυγή και τον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο για την πληρωμή δώρων και μισθών.

Η απογοήτευση είναι διάχυτη στο εσωτερικό του κόμματος και η διαρροή του δανείου του Κασσελάκη στα κομματικά μέσα ενημέρωσης, αντί να φέρει χαμόγελα για τις κινήσεις και τη συμπεριφορά του προέδρου, είχε το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Η συγκεκριμένη πρακτική του δανεισμού χρημάτων από τους ίδιους τους βουλευτές στα κομματικά ΜΜΕ δεν είχε συμβεί ποτέ ξανά στο κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς. Και τώρα, στην περίπτωση του κ. Κασσελάκη, ο αδιαφανής τρόπος χρηματοδότησης δημιούργησε μια σειρά από ερωτήματα που αργά ή γρήγορα θα πρέπει να απαντηθούν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα ερωτήματα αυτά καταγράφηκαν από την πρώτη στιγμή που έγιναν οι διαρροές από το περιβάλλον του κ. Κασσελάκη, οι οποίες αιφνιδίασαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Πέρα από το ηθικοπολιτικό ερώτημα για το εάν μπορεί ο πρόεδρος ενός κόμματος να εμφανίζεται και ως χρηματοδότης του κόμματος, ένα σημαντικό ερώτημα είναι ποιες είναι οι εταιρείες που βρίσκονται πίσω από τον δανεισμό των κομματικών ΜΜΕ. Το όνομα της εταιρείας παραμένει άγνωστο από τον στενό κύκλο του κ. Κασσελάκη και ήδη πολλοί στον ΣΥΡΙΖΑ δεν κρύβουν την ανησυχία τους ότι τελικά θα επιβληθούν νομικές και άλλες κυρώσεις στην ίδια την Κουμουνδούρου.

Μάλιστα ένα από τα ερωτήματα είναι γιατί δεν επελέγη ο προσωπικός δανεισμός από τον κ. Κασσελάκη όπως συμβαίνει με τους Βουλευτές του κόμματος και συγκεκριμένα τους 4 από τους 36 που κατάφεραν να «εκδώσουν» δάνειο 10.000€ για να καλυφθούν οι μισθολογικές ανάγκες των δυο κομματικών μέσων.

Ανησυχία προκλήθηκε όταν ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης έθεσε το ερώτημα αν η εταιρεία του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, όπως σχεδόν όλες οι ναυτιλιακές εταιρείες, ήταν offshore εταιρεία. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Κασσελάκης δεν είναι υποχρεωμένος να υποβάλει φορολογική δήλωση προς το παρόν. Αναμένεται να την καταθέσει μέχρι το τέλος του έτους, αλλά θα χρειαστούν τουλάχιστον 18 μήνες μέχρι να ελεγχθεί και να δημοσιοποιηθεί. Η τελευταία φορολογική δήλωση πολιτικού προσώπου που δημοσιεύτηκε στη Βουλή ήταν για το έτος 2021 και κατατέθηκε στη Βουλή το 2022.

Το σενάριο της αναδιάρθρωσης των Μέσων Ενημέρωσης του κόμματος έχει αρχίσει να ζεσταίνεται πάντως πολύ έντονα από την ηγετική ομάδα της Κουμουνδούρου.

Ωστόσο η σκέψη του κ. Κασσελάκη για «προεδρικό» δανεισμό προκειμένου να γίνει η εκκαθάριση των κομματικών Μέσων για το οποίο μίλησε και ο οικονομικός διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ Θέμης Γεωργόπουλος κάηκε όπως όλα δείχνουν. Ήδη, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βασιλειάδης, και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη έχουν καταθέσει προτάσεις όχι μόνο στην Αυγή και το Ράδιο Στο Κόκκινο, αλλά και στο ίδιο το κόμμα για την κάλυψη του σημαντικού κόστους του σχεδίου αναδιάρθρωσης, ενώ έχουν κληθεί να καλύψουν το κόστος δεκάδων γραφείων οργάνωσης του κόμματος σε όλη τη χώρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments