Αθλητισμός

Αταμάν για Βαλένθια: «Θα είναι σημαντική η προσωπική απόδοση – Αύριο θα ξέρουμε για Σλούκα»

Αταμάν για Βαλένθια: «Θα είναι σημαντική η προσωπική απόδοση – Αύριο θα ξέρουμε για Σλούκα»

Πηγή Φωτογραφίας: [366227] EUROLEAGUE 2023-2024 / ΒΑΛΕΝΘΙΑ - ΠΑΟ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ (ΦΩΤΟ:ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ)

Ο Εργκίν Αταμάν θα μάθει την τελευταία στιγμή για το αν θα υπολογίζει στο αυριανό ματς (Παρασκευή 5/1, 21:30) τον Κώστα Σλούκα

Ο Παναθηναϊκός παραμένει επί ισπανικού εδάφους καθώς μετά την ήττα-θρίλερ στη Βιτόρια από τη Μπασκόνια βρίσκεται ήδη στη Βαλένθια όπου αύριο το βράδυ αντιμετωπίζει την τοπική ομάδα στο φινάλε της πρώτης διαβολοβδομάδας του 2024 στη Euroleague.

Οι πράσινοι καλούνται να ξεπεράσουν το σοκ του τρόπου με τον οποίο ήρθε η ήττα στη χώρα των Βάσκων με τον Εργκίν Αταμάν να αναλύει το πως χάθηκε ένα ματς στο οποίο οι πράσινοι στο 25′ ήταν μπροστά με 17 πόντους (31-48), ενώ όπως τόνισε η συμμετοχή του Σλούκα θα ξεκαθαρίσει αύριο οπότε και θα υποβληθεί σε νέα μαγνητική.

«Στη EuroLeague, στη διπλή εβδομάδα, είτε κερδίσεις, είτε χάσεις, πρέπει να το ξεχάσεις αμέσως. Και να είσαι έτοιμος για το δεύτερο ματς. Αυτό είναι το μπάσκετ, την περασμένη εβδομάδα κερδίσαμε στο τελευταίο δευτερόλεπτο, τώρα χάσαμε. Τώρα είναι σημαντικό να είμαστε έτοιμοι για το ματς με τη Βαλένθια, θα είναι ένα δύσκολο ματς. Είχαμε νικήσει στο ΟΑΚΑ με καλή διαφορά πόντων, αλλά αυτές οι ομάδες, ειδικά στην έδρα τους, παίζουν με περισσότερο αυτοπεποίθηση, με επιθετικότητα», είπε αρχικά ο Αταμάν.

Τι πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός απέναντι στη Βαλένθια: «Απέναντι στην Μπασκόνια κάναμε ένα τέλειο ματς για τρεις περιόδους. Και μετά κάναμε κάποιες επιλογές στην επίθεση, χωρίς να γυρίσουμε την μπάλα. Δώσαμε πολλά τρίποντα στο transition της Μπασκόνια. Κάποια απ’ αυτά ήταν σουτ… θαύματα. Ο Μονέκε είναι καλός παίκτης, αλλά δεν τον έχω δει να βάζει πολλές φορές αυτά τα σουτ. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παίξουμε 40 λεπτά. Κάποιες φορές, σε περιόδους, παίζουμε εξαιρετικό μπάσκετ. Επίσης, χάσαμε πολλά ελεύθερα σουτ, ειδικά ο Γκριγκόνις, σε σουτ που συνήθως βάζει, είχε 0/5 σουτ. Θα είναι σημαντική η προσωπική απόδοση και τα σουτ. Αν κινείς την μπάλα σωστά, τότε βρίσκεις το σωστό σουτ».

«Η Μπασκόνια τα έβαλε όλα» Αν αισθάνεται πίεση που το ματς με την Βαλένθια ήταν το πέμπτο τη φετινή σεζόν που χάνεται στο τέλος: «Μπορεί να συμβεί. Χάσαμε κάποια ματς, στην έδρα μας κερδίσαμε τη Ζαλγκίρις με αυτόν τον τρόπο, στο Μονακό έγινε το ίδιο. Αυτό είναι το μπάσκετ. Κάποιες φορές προσπαθούσε να “κλείσουμε” τα ματς με την επίθεσή μας, αυτό είναι ένα από τα λάθη μας. Παίζουμε καλά για 38 λεπτά και μετά αλλάζουμε. Δεν πρέπει να συμβαίνει αυτό, πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε άμυνα. Θα το καταλάβουμε. Στην Μπασκόνια, στο τελευταίο λεπτό αστοχήσαμε σε όλα, η Μπασκόνια τα έβαλε όλα. Ήταν μία πολύ περίεργη κατάσταση, αλλά μπορεί να συμβεί. Θα το αναλύσουμε στο μέλλον, τώρα δεν έχουμε χρόνο. Η ομάδα μας έδειξε χαρακτήρα, ότι μπορεί να παίξει εκτός έδρας απέναντι σε κάθε ομάδα. Μας δίνει αισιοδοξία για τους μεγάλους στόχους μας».

Για τον Σλούκα: «Θα δούμε αύριο το πρωί, μετά τη μαγνητική. Οι γιατροί θα μας πουν αύριο. Είναι 50%-50%».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments