Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Η φτώχεια φέρνει γκρίνια

ΣΥΡΙΖΑ: Η φτώχεια φέρνει γκρίνια

Πηγή Φωτογραφίας: [363710] ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΓΣΕΒΕΕ "ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΜΕΝΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ" (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Σε οριακό σημείο τα οικονομικά της Κουμουνδούρου.

Το νέο έτος ξεκινάει πολύ διαφορετικά για τον ΣΥΡΙΖΑ: μετά από οδυνηρές ήττες και αλλαγές στην ηγεσία στα τέλη του 2023, η μείζων αντιπολίτευση βρίσκεται αντιμέτωπη με τεκτονικές αλλαγές.

Τόσο η χρηματοδότηση του Στέφανου Κασσελάκη σε  κομματικά μέσα μαζικής ενημέρωσης για το δώρο των Χριστουγέννων όσο και η στάση του κόμματος στο επικείμενο συνέδριο του κόμματος συνεχίζουν να προκαλούν αναταράξεις στο εσωτερικό του κόμματος. Το δάνειο, που συζητήθηκε σε κάθε αριστερό πηγαδάκι του εορταστικού τραπεζιού, δεν αποτελεί τυπικό θέμα (διότι δεν δόθηκε στο κόμμα, αλλά στην ανώνυμη εταιρεία που διαχειρίζεται τα κομματικά ΜΜΕ), αλλά εγείρει πολιτικά ζητήματα. Κι αυτό γιατί αποκαλύπτει την οικονομικά δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται η εφημερίδα Αυγή και ο ραδιοφωνικός σταθμός Στο Κόκκινο και ανοίγει το ερώτημα αν και κατά πόσο ο Πρόεδρος είναι σε θέση να γεμίζει τις τσέπες του για τα ΜΜΕ που στηρίζουν τις κομματικές δομές και κατ’ επέκταση τον ίδιο.

Στην πραγματικότητα, η μεγαλύτερη επιβάρυνση, πέρα από τη διπλή εκλογική καμπάνια του καλοκαιριού λόγω διπλής κάλπης, φέρεται να έχει προκληθεί από την εσωκομματική διαδικασία ανάδειξης νέας ηγεσίας, με δεδομένο πως και η κρατική επιχορήγηση έχει πλέον μειωθεί λόγω μικρότερου ποσοστού – και η τελευταία δόση καθυστέρησε να καταβληθεί.

Στην παρούσα φάση, ο ΣΥΡΙΖΑ ελπίζει σε δυνητικούς κεντροαριστερούς ψηφοφόρους για να μη χάσει ακόμη περισσότερες ψήφους στο μέλλον και βασίζεται στην “πατριωτική αριστερά” και την ατζέντα της ασφάλειας για να προσεγγίσει ένα πιο κεντρώο τμήμα από αυτό με το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ παραδοσιακά βρίσκεται σε σχέση αλληλεπίδρασης.

Ταυτόχρονα, στην Κουμουνδούρου θέλουν να ενσωματώσουν νέους ανθρώπους από τη βάση στις ανώτερες βαθμίδες του κόμματος, αλλά και να προσελκύσουν την ψήφο των ομογενών. Όπως αποκάλυψε από τις ΗΠΑ ο Στέφανος Κασσελάκης («Εθνικός Κήρυκας»), ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να καταθέσει σχετική πρόταση για τους ομογενείς, στην οποία θα προβλέπεται η δημιουργία εδρών για την Ομογένεια «με άμεσο δικαίωμα εκλέγεσθαι – και όχι μέσω του ψηφοδελτίου Επικρατείας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments