Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Έμφαση σε ακρίβεια και ασφάλεια

ΠΑΣΟΚ: Έμφαση σε ακρίβεια και ασφάλεια

Πηγή Φωτογραφίας: ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ "ΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2024" / 5η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Σε αυτούς τους δύο τομείς επικεντρώνονται τα αντιπολιτευτικά πυρά του ΠΑΣΟΚ προς την κυβέρνηση.

Το ΠΑΣΟΚ υψώνει προσφάτως τους τόνους της αντιπολίτευσης εναντίον της κυβέρνησης, εστιάζοντας στα κομβικά ζητήματα της ακρίβειας και της ασφάλειας.

Οι δημόσιες παρεμβάσεις των κορυφαίων στελεχών του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος συνηγορούν ακριβώς σε αυτό, έχοντας κατά νου το προοδευτικό, κεντρώο και μεσοαστικό, ακροατήριο που μπορεί να επιλέξει τις ευρωεκλογές για να στείλει μήνυμα δυσαρέσκειας προς την κυβερνώσα Νέα Δημοκρατία, κινούμενο μεταξύ των δύο πολιτικών δυνάμεων.

Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ εκμυστηρεύεται πως “η σωρευτική επιβάρυνση των τιμών των τροφίμων έχει ξεπεράσει το 25% τα τελευταία δύο χρόνια” και τονίζει ότι η κυβέρνηση “εμμένει σε αδιέξοδες πολιτικές που δεν σώζουν την αγοραστική δύναμη των πολιτών, αλλά προστατεύουν αποκλειστικά την επικοινωνιακή εικόνα της κυβερνητικής πλειοψηφίας”.

Η Χαριλάου Τρικούπη εκτιμά πως τα μέτρα της κυβέρνησης τελικά βγάζουν κερδισμένες μόνο τις μεγάλες εταιρείες, οι οποίες κερδίζουν εις βάρος της μεσαίας τάξης και των πιο ευάλωτων  νοικοκυριών και επιστρέφουν ψίχουλα στο δημόσιο ταμείο μέσω προστίμων που επιβάλλονται μόνο μετά από δημόσια πίεση.

Για το θέμα της ασφάλειας, το ΠΑΣΟΚ τόνισε από την αρχή ότι η ασφάλεια δεν αποτελεί προνομιακό πεδίο δράσης της ΝΔ και πιστεύει ότι δικαιώθηκε με βάση τη βία του προηγούμενου διαστήματος. ‘Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έχει καταγράψει τον μεγαλύτερο αριθμό υπουργικών αλλαγών. Με βάση την προσέγγιση του ΠΑΣΟΚ, αυτή η εξέλιξη αποδεικνύει την αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών.

“Αυτό είναι το πρόβλημα”, δήλωσε ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Σπυρόπουλος, επισημαίνοντας τον ανεξέλεγκτο χουλιγκανισμό, το φαινόμενο της οπαδικής βίας και το “αίσθημα ανασφάλειας” της γειτονιάς.

Η Χαριλάου Τρικούπη εκτιμά πως η συνεχής αλλαγή υπουργών, από τον Νότη Μηταράκη στον Γιάννη Οικονόμου και ξανά στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, δείχνει ότι τα κυβερνητικά στελέχη είναι ανεπαρκή σε επίπεδο πολιτικής και επιλογής προσωπικού.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης επέστρεψε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μετά την απομάκρυνσή του ως αποτυχημένου μετά τη μεγάλη πυρκαγιά του 2021, υπενθυμίζουν τα στελέχη του Κινήματος, μιλώντας για ομολογία στελεχιακής ένδειας από αποτυχία της «δήθεν επιτελικής» κυβέρνησης Μητσοτάκη, που στην πράξη απέχει από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments