Διεθνή

Ρωσία: Θα παράγει περισσότερα από 32.000 drones ετησίως έως το 2030

Ρωσία: Θα παράγει περισσότερα από 32.000 drones ετησίως έως το 2030

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO, Περισσότερα από 32.000 drones ετησίως σκοπεύει να παράγει η Ρωσία έως το 2030 και οι εγχώριοι παραγωγοί να αποτελούν το 70% της αγοράς,  μετέδωσε το πρακτορείο TASS επικαλούμενο τον πρώτο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Αντρέι Μπελούσοφ, όπως αναφέρει το Reuters.

Η Ρωσία θα χρηματοδοτήσει το σχέδιο αυτό παραγωγής UAV με 696 δισεκ. ρούβλια

Περισσότερα από 32.000 drones ετησίως σκοπεύει να παράγει η Ρωσία έως το 2030 και οι εγχώριοι παραγωγοί να αποτελούν το 70% της αγοράς,  μετέδωσε το πρακτορείο TASS επικαλούμενο τον πρώτο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Αντρέι Μπελούσοφ, όπως αναφέρει το Reuters.

«Η ετήσια παραγωγή μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV) –με εξαίρεση τα εκπαιδευτικά UAV– σχεδιάζεται να φτάσει τις 32.500 μονάδες», δήλωσε ο Μπελούσοφ στο TASS. Ο αριθμός αυτός είναι «σχεδόν τρεις φορές μεγαλύτερος από την τρέχουσα παραγωγή. Την ίδια ώρα υπάρχουν σχέδια τα ρωσικά UAV να αποτελούν το 70% της αγοράς», πρόσθεσε.

Τόσο η Μόσχα όσο και το Κίεβο χρησιμοποιούν ευρέως drones στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει μετά τη ρωσική στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, ενώ και οι δύο πλευρές αυξάνουν τη στρατιωτική τους παραγωγή καθώς η σύρραξη παρατείνεται. Άλλωστε, η Μόσχα χρησιμοποιεί συχνά ιρανικής κατασκευής drones Shahed.

Η Ρωσία θα χρηματοδοτήσει το σχέδιο αυτό παραγωγής UAV με 696 δισεκ. ρούβλια (περίπου 7 δισεκ. ευρώ) ως το 2030, επεσήμανε ο Μπελούσοφ, εξηγώντας ότι θα παρουσιάσει περισσότερες λεπτομέρειες μέσα στον μήνα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments