Πολιτική

Σκληρό ροκ κατά της κυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ

Σκληρό ροκ κατά της κυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ Κ.Π.Ε. ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ /EUROKINISSI)

Η Χαριλάου Τρικούπη επιδιώκει στην επανανασύσταση του δικομματισμού με τη ΝΔ.

Το 2024 είναι μια κομβική χρονιά για το ΠΑΣΟΚ και το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα ελπίζει πως οι ευρωεκλογές του Ιουνίου θα αποτελέσουν ένα νέο εφαλτήριο για την “ολική επαναφορά” του Κινήματος.

Στην πράξη, το τέλος των εορτών της Πρωτοχρονιάς θα σημάνει ισχυρότερη αντιπολίτευση έναντι της ΝΔ. Και αυτό γιατί τις πρώτες εβδομάδες του νέου έτους θα γίνει η ψήφιση του νομοσχεδίου, η οποία θα αναδείξει τις διαφορετικές οπτικές των κομμάτων. Το ΠΑΣΟΚ θα δυσκολευτεί να αντιδράσει θετικά στους τρεις μεταρρυθμιστικούς άξονες που θα προτάξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η αρχική πράσινη ανταπόκριση στο νέο δικαστικό χάρτη που ετοιμάζει το υπουργείο Δικαιοσύνης είναι αρνητική, ενώ η καθιέρωση της επιστολικής ψήφου και η ίδρυση μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων αντιμετωπίζονται με δυσκολία, με βάση τα όσα έχει ανακοινώσει μέχρι στιγμής η κυβέρνηση.

Παράλληλα, στη Χαριλάου Τρικούπη δεν είδαν με καλό μάτι τα σχόλια κυβερνητικών στελεχών για τη γιορτή στην Πλατεία Συντάγματος την παραμονή Πρωτοχρονιάς, θεωρώντας την ενδεικτική των διαθέσεων απέναντι στη νέα δημοτική Αρχή της πρωτεύουσας – και μαζί με την τροπολογία για την Ανάπλαση μια πρώτη γεύση τού τι επίκειται στο πεδίο της Αυτοδιοίκησης, όπου το ΠΑΣΟΚ πέτυχε δύο συμβολικές νίκες, σε Αθήνα και Θεσσαλία, απέναντι στους επίσημους υποψήφιους της ΝΔ.

Κατά μία έννοια, το “σκληρό ροκ” σημαίνει επιστροφή στο παραδοσιακό κομματικό πεδίο της μεταπολίτευσης, όπου, σύμφωνα με τα στελέχη της κεντροαριστεράς, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ αντιπροσώπευαν τους πόλους διατήρησης και προόδου του πολιτικού συστήματος πριν από την κρίση χρέους του 2010.

Στόχος της Χαριλάου Τρικούπη είναι να καταδείξει τον, κατά τη γνώμη της, ψευδεπίγραφο κεντρώο και μεταρρυθμιστικό χαρακτήρα του προσώπου της κυβέρνησης Μητσοτάκη. 

“Ο κ. Χρυσοχοΐδης επιστρέφει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αφού πρώταείχε απομακρυνθεί ως αποτυχημένοςμετά τις πυρκαγιές του 2021 και με «διαπιστευτήρια» την αναποτελεσματική παρουσία του στο υπουργείο Υγείας, καθώς το ΕΣΥ καταρρέει και απαξιώνεται συστηματικά», ανέφερε το σχόλιο του ΠΑΣΟΚ για την επαναφορά του πρώην στελέχους του κόμματος στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ενώ παράλληλα μιλούσε για «μονοπώλιο των πολιτικών τέκνων του Γιώργου Καρατζαφέρη» στο υπουργείο Υγείας – επί της ουσίας, στο ΠΑΣΟΚ χτυπούν το εκσυγχρονιστικό προφίλ της ΝΔ και τις μέχρι τώρα αποτυχίες στον τομέα της ασφάλειας, επισημαίνοντας παράλληλα την ύπαρξη πιο συντηρητικών στελεχών και σε νευραλγικά υπουργεία.

Η κριτική προς αυτή την κατεύθυνση θα ενταθεί όταν κατατεθεί στο Κοινοβούλιο η θεσμοθέτηση του συμφώνου συμβίωσης και της τεκνοθεσίας για τα ομόφυλα ζευγάρια. Το Κοινοβούλιο θα πρέπει να βασιστεί στην “έγκριση” της προοδευτικής αντιπολίτευσης, δεδομένου ότι δεν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας. 

Ταυτόχρονα, το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στην καθημερινότητα των πολιτών, ιδίως σε θέματα ακρίβειας στα τρόφιμα. Για τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση λειτουργεί προς όφελος των ολίγων που αποκομίζουν υπερβολικά κέρδη αφήνοντας την αισχροκέρδεια να οργιάσει σε βάρος των πολιτών, επιλέγοντας έκτακτες ενισχύσεις τύπου pass αντί για μόνιμα μέτρα αντιμετώπισης της αύξησης των τιμών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments