Αθλητισμός

Η ΑΕΚ πήρε το μεγάλο διπλό μέσα στο Καραϊσκάκη [vid]

Η ΑΕΚ πήρε το μεγάλο διπλό μέσα στο Καραϊσκάκη [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: SUPERLEAGUE 2023-2024 / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Η ΑΕΚ χωρίς να δεχθεί κάποια φάση μπροστά στα καρέ της, κράτησε μέχρι τέλους το υπέρ της 2-1 και πανηγύρισε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα μέσα στην έδρα του Ολυμπιακού.

Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα άλωσε το Καραϊσκάκη με 2-1 και έφτασε τον ΠΑΟΚ στη δεύτερη θέση και στους 38 βαθμούς. Με αυτό το αποτέλεσμα οι ”ερυθρόλευκοι” μένουν αρκετά πίσω στη μάχη του τίτλου, καθώς βρίσκονται στο -8 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.

Το ντέρμπι στα πρώτα του λεπτά ήταν αρκετά ισορροπημένο, με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις. Η Ένωση είχε τον έλεγχο και τελικά στο 32′ άνοιξε το σκορ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Άμραμπατ, ο Λιβάι Γκαρσία νίκησε τους πάντες στον αέρα και άνοιξε το σκορ με υπέροχη κεφαλιά.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έξι λεπτά αργότερα πέτυχε και δεύτερο γκολ. Πάλι από στατική φάση. Ο Άμραμπατ εκτέλεσε, ο Γκαρσία ξαναπήρε την κεφαλιά και από κοντά ο Τσούμπερ διπλασίασε τα τέρματα των φιλοξενούμενων. Μέσα από δύο κόρνερ η ΑΕΚ πήρε σπουδαίο προβάδισμα αλλά ο Ολυμπιακός απάντησε στο 44′. Ο Φορτούνης έπαιξε κάθετα και ο Μασούρας μείωσε σε 2-1 δίνοντας μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο υπόλοιπο ματς.

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός έγινε πιο πιεστικός, η ΑΕΚ διαχειρίζονταν το προβάδισμά της και στο 68′ το γκολ του Μασούρα ακυρώθηκε για χέρι από τον ρέφερι της αναμέτρησης. Στο 78′ η προβολή του Μπιανκόν πέρασε άουτ.

Όσο περνούσε η ώρα, οι γηπεδούχοι έπαιρναν πολλά ρίσκα και άφηναν χώρους που η Ένωση εκμεταλλεύθηκε για να φτιάξει ευκαιρίες. Στο 80′ η κεφαλιά του Πινέδα βρήκε στο δοκάρι ενώ στο 82′ το σουτ του Άμραμπατ πέρασε λίγο άουτ. Στο 87′ ο Ελίασον και στο 94′ ο Σιντιμπέ δεν κατάφεραν να ευστοχήσουν.

Η ΑΕΚ χωρίς να δεχθεί κάποια φάση μπροστά στα καρέ της, κράτησε μέχρι τέλους το υπέρ της 2-1 και πανηγύρισε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα μέσα στην έδρα του Ολυμπιακού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments