Πολιτική

Άδωνις: Είμαι στο πλευρό των εργαζομένων στο ΕΣΥ

Άδωνις: Είμαι στο πλευρό των εργαζομένων στο ΕΣΥ

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Άδωνις: Ολιστική αντιμετώπιση των ασθενειών

Σε δέσμη ζητημάτων που άπτονται της δημόσιας υγείας αναφέρθηκε, σε σημερινή παρέμβασή του, ο νέος υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης.

«Θέλω να ξεκαθαρίσω πως είμαι στο πλευρό όσων εργάζονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας», είπε εισαγωγικά ο Άδωνις.

«Καταλαβαίνω ποια είναι τα προβλήματα στην υγεία και στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, αν και δεν έχω καταλήξει ακόμη στο σχέδιο δράσης, το οποίο θα είναι έτοιμο σε δύο με τρεις εβδομάδες. Τα προβλήματα σήμερα είναι, πάντως, σαφώς διαφορετικά από ό,τι το 2013 που είχα αναλάβει για πρώτη φορά το υπουργείο Υγείας», συνέχισε ο νέος υπουργός.

«Σημαντικό ζήτημα είναι η αρνητική στάση της ιατρικής κοινότητας έναντι του ΕΣΥ. Πρέπει να δούμε τι συμβαίνει και οι γιατροί δεν στελεχώνουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Η ερμηνεία δεν είναι τόσο εύκολη όσο φαίνεται εκ πρώτης όψεως και αυτό, γιατί δεν έχει να κάνει μόνο με το ύψος των απολαβών στο ΕΣΥ. Η ερμηνεία είναι πιο σύνθετη και περισσότερο πολυπαραγοντική», συμπλήρωσε ο Α. Γεωργιάδης.

«Στην πρωτοβάθμια υγεία από τη θητεία μου και μετά δεν έγινε τίποτα πλην της περιόδου του Θάνου Πλεύρη. Αυτό δεν το λέω επειδή είμαι πολιτικά και προσωπικά φίλος με τον Θάνο Πλεύρη, αλλά γιατί αυτό ισχύει, γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα. Και για να γίνει μια ολοκληρωμένη παρέμβαση στο σύστημα υγείας, χρειάζεται πρωταρχικά παρέμβαση στην πρωτοβάθμια υγεία».

«Σημαντικό ζήτημα είναι η ολιστική αντιμετώπιση των ασθενών. Η ολιστική αντιμετώπιση δεν εξαντλείται στη μία ή την άλλη μεταρρύθμιση. Το σύστημά μας είναι ένα γαλαντόμο σύστημα. Το ΕΣΥ δεν είναι τόσο χάλια όσο νομίζεται από ορισμένους και αυτό προκύπτει από την αντιπαραβολή με συστήματα υγείας του εξωτερικού. Υπάρχουν τα θεμέλια για μια πληρέστερη, μια ολιστική αντιμετώπιση των ασθενών», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

«Υπάρχουν πραγματικά προβλήματα στην υγεία. Δεν είναι εύκολο να είναι κανείς γιατρός στο δημόσιο σύστημα υγείας. Οι γιατροί αυτοί εργάζονται σκληρά και κάτω από μεγάλη πίεση. Πρόκειται για ανθρώπους, οι οποίοι θα μπορούσαν κάλλιστα να κερδίζουν περισσότερα χρήματα και όμως δεν το πράττουν. Έτσι, λοιπόν, τρέφω μια πραγματική και πηγαία εκτίμηση για τους γιατρούς του ΕΣΥ», ανέφερε επίσης ο Α. Γεωργιάδης.

«Σε δύο με τρεις εβδομάδες θα παρουσιάσω το χρονοδιάγραμμα των μεταρρυθμίσεων στην υγεία. Τα πράγματα δεν είναι απλά. Χρειάζεται να λειτουργήσουμε έξυπνα και μακριά από ιδεολογικές αγκυλώσεις. Η εντολή του πρωθυπουργού είναι να γίνουν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Η πολιτική σχέση μου με τον κ. Μητσοτάκη ξεκινάει από την εποχή που εκείνος ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και εγώ ήμουν υπουργός Υγείας. Διαπίστωσα πως ο κ. Μητσοτάκης διέθετε πολιτικό μέταλλο. Και η εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού στο πρόσωπό μου είναι πραγματικά τιμητική».

Επίσης, ο Άδωνις αναφέρθηκε και στην ιταμή επίθεση που είχε δεχθεί για μια συνέντευξη που είχε παραχωρήσει σε αμερικανική εφημερίδα, λέγοντας πως «όταν έγινα υπουργός Υγείας το 2013, έδωσα μια συνέντευξη σε αμερικανική εφημερίδα. Θυμάμαι πως με είχαν ρωτήσει για τον καρκίνο και είπα πως εκλαμβάνεται για χρόνια πάθηση. Αυτό έγινε αντικείμενο επιθέσεων από την αντιπολίτευση Θυμάμαι τοξικές αναρτήσεις και αλλεπάλληλα δηλητηριώδη σχόλια στο Twitter για το πρόσωπό μου, τα οποία όμως παραποιούσαν την πραγματικότητα. Εγώ δεν είπα πως αυτή είναι η άποψή μου, αλλά ανέφερα τι ισχύει στο σύστημα!», κατέληξε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments