Πολιτική

Άδωνις για covid: Όχι πανικός αλλά εγρήγορση

Άδωνις για covid: Όχι πανικός αλλά εγρήγορση

Πηγή Φωτογραφίας: ΒΟΥΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

Άδωνις για covid: Να βάλουμε το εμβόλιο στις συνήθειές μας

Στην ανάγκη να επιδεικνύουμε υπεύθυνη στάση απέναντι στην έξαρση του covid και των ιώσεων, αναφέρθηκε, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για την αναζωπύρωση του covid και αρκετών ιώσεων, ο υπουργός Υγείας απάντησε πως «δεν δικαιολογούνται οι υπερβολικές αντιδράσεις. Στο επίπεδο των εμβολιασμών, πηγαίνουμε καλύτερα και δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία για αυτό. Θα έχω σύντομα σχετική συνάντηση με την κυρία Αγαπηδάκη».

«Ο covid ήρθε για να μείνει», εξακολούθησε ο Άδωνις και «πρέπει να καταλάβουμε πως ο covid δεν αντιμετωπίζεται με ένα ή δυο εμβολιασμούς, αλλά με διαρκή εγρήγορση. Όπως κάνουμε εμβόλιο κατά της γρίπης, έτσι πρέπει να κάνουμε λοιπόν και εμβόλιο κατά του covid. Ο covid παραλλάσσεται και εμείς πρέπει να βάλουμε το εμβόλιο κατά του covid στις συνήθειές μας.

Και ακόμη, το εμβόλιο μας έδωσε τη δυνατότητα να θωρακιστούμε καλύτερα κατά του ιού. Οι ανησυχίες για το εμβόλιο αποδείχθηκε πως είναι αβάσιμες. Πλέον όσοι αρνούνται τον εμβολιασμό είναι σαφώς λιγότεροι από εκείνους που είχαν αρνηθεί στην αρχή της εμφάνισης του covid και το πράττουν ουσιαστικά για λόγους πολιτικούς, ιδεολογικούς ή θρησκευτικούς.

«Σε σύγκριση με το 2022»,πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας, «έχουμε περισσότερες εισαγωγές. Φέτος έχει συμπέσει η έξαρση της γρίπης και η νέα υποπαραλλαγή του covid. Θα έχουμε μια αύξηση μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, αλλά από τα τέλη του Ιανουαρίου θα υπάρχει αποκλιμάκωση. Άρα, όχι πανικός, αλλά ούτε και εφησυχασμός».

Ακόμη, αναφερόμενος στην έξαρση της βίας, όπως αυτή παρατηρείται όλο το τελευταίο διάστημα, ο Α. Γεωργιάδης επισήμανε πως «η κοινωνία μας έχει πρόβλημα βίας. Πρόκειται κυρίως για νεανική βία. Τα σχολεία έχουν ευθύνη για το πώς συμπεριφέρονται εντός, αλλά και εκτός σχολείου. Και οι γονείς έχουν την ευθύνη της καθοδήγησης για τα παιδιά. Υπάρχει μια γενικευμένη χαλάρωση στα θέματα της βίας. Και η woke ατζέντα ξεκίνησε με αγαθές προθέσεις αλλά προκαλεί πλέον γενικευμένες αντιδράσεις. Είναι ώρα να ξαναβάλουμε αξίες στο τραπέζι, έτσι ώστε να φτιάξουμε πιο υπεύθυνους πολίτες», ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments