Πολιτική

Αναταραχή και στον ΣΥΡΙΖΑ για την τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών

Αναταραχή και στον ΣΥΡΙΖΑ για την τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών

Πηγή Φωτογραφίας: [365800] Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ "ΚΥΚΛΟΥ ΝΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ" (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ανοικτό το ενδεχόμενο της καταψήφισης του νομοσχεδίου.

Στον ΣΥΡΙΖΑ εξετάζεται ακόμη και το σενάριο της καταψήφισης του νομοσχεδίου για τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, προκειμένου να δημιουργηθούν τα μεγαλύτερα προβλήματα στην κυβέρνηση. Καθώς το 1/3 της κυβερνητικής πλειοψηφίας, μεταξύ των οποίων και αρκετοί υπουργοί, πρόκειται να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο και τα ομόφυλα ζευγάρια, στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ εξετάζουν ακόμη και το ενδεχόμενο να ψηφίσουν “όχι” για να καταφέρουν ισχυρό πλήγμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ωστόσο, το θέμα αποτελεί ταυτολογία για τον ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά, αδιαπραγμάτευτο για το κίνημα και ειδικά για την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και περισσότερο συμβολικό για τον ίδιο τον αρχηγό του κόμματος. Η πίεση του Στέφανου Κασσελάκη για το θέμα αυτό, με την επαναφορά της πρότασης νόμου του ΣΥΡΙΖΑ από το 2022, είχε συγκεκριμένες συνέπειες για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος, παρά τις ισχυρές πιέσεις της κυβέρνησής του και στο εσωτερικό της ίδιας της ΝΔ, θεσμοθέτησε το θέμα του γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια στο Ο ίδιος τους εμπιστεύτηκε. Ωστόσο, το Μέγαρο Μαξίμου υπολογίζει στις ψήφους των τεσσάρων κομμάτων της Βουλής και η ιδέα της καταψήφισής του έχει προκαλέσει σύγχυση στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

«Δεν είναι τζάμπα η ψήφος του ΣΥΡΙΖΑ» διεμήνυσε από το βραδινό magazino του action24 ο πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκος Παππάς ωστόσο η σκληρή γραμμή της Κουμουνδούρου που εκφράστηκε ανοιχτά ότι αν το νομοσχέδιο της κυβέρνησης δεν δίνει πλήρη ισότητα στο γάμο θα το καταψήφιζε είχε ήδη αρχίσει να στρογγυλεύει.

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης ελπίζει και ποντάρει ότι το νομοσχέδιο θα περάσει με τις ψήφους της αντιπολίτευσης (μικρής και μεγάλης). Πάντως, τόσο δημόσια όσο και σε συνομιλητές τους, υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος έλεγαν αργά χθες το βράδυ ότι θα μάθουν έτσι κι αλλιώς τι ακριβώς θα είναι η τελική πρόταση που θα κατατεθεί στη Βουλή.

Ωστόσο, υψηλόβαθμο κομματικό στέλεχος παραδέχθηκε ότι θα ήταν πολύ δύσκολο και θα ήταν άκρως αντιφατικό αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν στήριζε επί της αρχής την πρωτοβουλία, καθώς και τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν καταθέσει τα δικά τους σχέδια νόμου.

Πριν από λίγες εβδομάδες, ο βουλευτής Μαγνησίας, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, είχε δηλώσει πως έχει ενστάσεις για την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, ζητώντας να παραμείνει ως έχει το νομικό πλαίσιο.

Επισημαίνεται ακόμη ότι Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση της Αθηνάς Λινού η οποία «άδειασε» με ηχηρό τρόπο ακόμη και την ίδια την νομοθετική πρόταση του κόμματός της με αιχμή το ζήτημα της παρένθετης μητρότητας, με σαφή διάθεση να πάρει αποστάσεις από την τεκνοθεσία για ομόφυλα ζευγάρια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments