Πολιτική

Live η ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας του υπ. Υγείας για την πορεία του κορονοϊού [vid]

Live η ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας του υπ. Υγείας για την πορεία του κορονοϊού [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [366336] ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Συνέντευξη Τύπου από τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη

Συνέντευξη Τύπου από τον  υπουργό Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ και Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Χρήστος Χατζηχριστοδούλου και η Καθηγήτρια Πνευμονολογίας & Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, Αναστασία Κοτανίδου, σχετικά με την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας.

Άλμα κρουσμάτων Covid-19, γρίπης και RSV 

Την Τρίτη (9/1) πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας με τη συμμετοχή της διοίκησης του ΕΟΔΥ, και με αντικείμενο τη λήψη μέτρων όπως η υποχρεωτική επαναφορά μάσκας στα νοσοκομεία, λόγω της τριπλής επίθεσης Covid-19, γρίπης και RSV, λόγω της οποίας έχει αυξηθεί ο αριθμός των νοσηλειών.

Με τους ειδικούς να προβλέπουν ορίζοντα κορύφωσης της τριπλής εποχιακής επιδημίας σε δύο έως τρεις βδομάδες και την αποκλιμάκωση να αναμένεται εντός του Φεβρουαρίου, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης συνέστησε να μην υπάρξει πανικός, αλλά ούτε και εφησυχασμός, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων και της αναμενόμενης αύξησης της πίεσης που δέχεται το σύστημα Υγείας.

Οι εκπρόσωποι του ΕΟΔΥ επεσήμαναν εκ νέου την υψηλή μεταδοτικότητα της νέας υποπαραλλαγής του κορονοϊού, η οποία ωστόσο έχει ηπιότερα συμπτώματα και προς το παρόν δεν ασκεί πιέσεις στο σύστημα, εκτός του συνωστισμού στα εξωτερικά ιατρεία των εφημερευόντων νοσοκομείων.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, εξετάζεται η επαναφορά υποχρεωτικής χρήσης μάσκας με εισήγηση της Επιτροπής Λοιμώξεων, ειδικά στα αντικαρκινικά, και έχει ήδη εφαρμοστεί το μέτρο σε κάποια νοσοκομεία.

Σε ό,τι αφορά στα παιδιά, αυτά έχουν αναπτύξει καθώς φαίνεται αντισώματα στον κορονοϊό με αποτέλεσμα να είναι περιορισμένα τα περιστατικά που προσέρχονται στα νοσοκομεία Παίδων. Αντίθετα, πλήττονται από τον συγκυτιακό ιό και τη γρίπη, ειδικά την τύπου Αλφα, στα οποία είναι ευάλωτη και η τρίτη ηλικία.

Συνεπώς, η σύσταση των επιστημόνων είναι τα παιδιά να φορούν μάσκα όταν έρχονται σε επαφή με ηλικιωμένους για να τους προστατεύουν.

Άδ. Γεωργιάδης: Η αύξηση των εμβολιασμών αποτελεί ύψιστη προτεραιότητά μας

«Η αύξηση των εμβολιασμών, ιδιαιτέρως στις ευπαθείς ομάδες, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητά μας», όπως τόνισε την Τρίτη (9/1) ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής στο υπουργείο Υγείας, ο κ. Γεωργιάδης είχε αναφέρει ότι «πρέπει να εντείνουμε την προσπάθειά μας για τον εμβολιασμό. Έχουμε μείνει λίγο πίσω. Κάπως ξεχάσαμε ως κοινωνία την πανδημία, αλλά η πανδημία είναι παρούσα».

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συστήνει τον εμβολιασμό με το επικαιροποιημένο εμβόλιο για την COVID 19, καθώς και με το εμβόλιο της γρίπης, όλων των ατόμων ηλικίας άνω των 60 ετών και των ατόμων με υποκείμενα νοσήματα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments