Πολιτική

Άδωνις: Να βάλουμε το εμβόλιο κατά του covid στην κανονικότητά μας [vid]

Άδωνις: Να βάλουμε το εμβόλιο κατά του covid στην κανονικότητά μας [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Την ανάγκη να θεωρείται πλέον το εμβόλιο κατά του covid αναπόσπαστο μέρος της κανονικότητας των πολιτών υπογραμμίζει, σε ραδιοφωνική παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Κίνηση καλής θέλησης η άρση του προστίμου στους ηλικιωμένους που δεν είχαν εμβολιαστεί

Την ανάγκη να θεωρείται πλέον το εμβόλιο κατά του covid αναπόσπαστο μέρος της κανονικότητας των πολιτών υπογραμμίζει, σε ραδιοφωνική παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στην απόφαση της άρσης του προστίμου σε όσους ηλικιωμένους είχαν αρνηθεί να εμβολιαστούν, ο υπουργός Υγείας επισημαίνει πως «το πρόστιμο στους ηλικιωμένους που έμειναν ανεμβολίαστοι, καλώς αποφασίστηκε όταν αυτό επιβλήθηκε, γιατί, τότε, το πρωτεύον ήταν να σωθούν περισσότερες ζωές τη στιγμή που η πανδημία θέριζε και δεύτερον γιατί έπρεπε να ανοίξει περισσότερο η οικονομία. Το μέτρο αυτό «δούλεψε» στην πράξη, γιατί αύξησε το ποσοστό του εμβολιασμού κατά 10 – 12%. Άρα, κάποιες χιλιάδες συμπολιτών μας που θα είχαν πεθάνει δεν πέθαναν και καταφέραμε να ανοίξουμε γρηγορότερα την οικονομία. Η κυβέρνηση ποτέ δεν είπε πως κακώς επιβλήθηκε το πρόστιμο. Το πρόστιμο καλώς μπήκε, αλλά την εποχή που επιβλήθηκε».

«Σήμερα, όμως», διευκρινίζει ο Ά. Γεωργιάδης, «δεν έχουμε το ίδιο πλαίσιο και τον ίδιο σκοπό. Σήμερα, η οικονομία είναι ανοιχτή και η πανδημία είναι σαφώς πιο ήπια. Ο σκοπός έχει επίσης αλλάξει και ο σκοπός είναι να ξεκινήσει μια καινούργια καμπάνια εμβολιασμών, ώστε να μπορέσουμε, ως υπουργείο Υγείας, να βάλουμε τον covid στην κανονικότητα. Και αυτό είναι το κρίσιμο σημείο. Στην εποχή του προστίμου, το εμβόλιο θεωρείτο κάτι ιδιαίτερο, κάτι ξεχωριστό. Το εμβόλιο του covid πρέπει να πάψει να θεωρείται ως ένα εμβόλιο ξεχωριστό από τα υπόλοιπα εμβόλια και να γίνει ένα κομμάτι της κανονικότητάς μας».

«Και οι άνθρωποι που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη το εμβόλιο», συμπληρώνει ο υπουργός Υγείας, «είναι όσοι είναι 60plus, οι άνθρωποι που είναι άνω των 60 ετών. Είναι ανάγκη να πείσουμε κυρίως αυτή την ομάδα του πληθυσμού να εμβολιάζεται συχνότερα. Τότε, θα έχουμε καταφέρει να επιτύχουμε το στόχο της προστασίας της δημόσιας υγείας από τον covid. Και στο πλαίσιο αυτό, λέμε πως η εποχή της σύγκρουσης ανάμεσα σε εμβολιαστές και αρνητές έχει τελειώσει. Κάνουμε μια κίνηση καλής θέλησης προς τους ανθρώπους που είναι άνω των 60 ετών και πρέπει να εμβολιάζονται. Έτσι, λοιπόν, προχωρήσαμε στην απόφαση να μην ισχύει το πρόστιμο σε όσους δεν είχαν δεχθεί να εμβολιαστούν κατά το παρελθόν.

Άλλωστε, ο σκοπός του προστίμου δεν ήταν ποτέ εισπρακτικός», καταλήγει ο υπουργός Υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments