Πολιτική

ΝΔ: Αγώνας δρόμου για την αντιστροφή του κλίματος

ΝΔ: Αγώνας δρόμου για την αντιστροφή του κλίματος

Πηγή Φωτογραφίας: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. ΜΑΡΙΑ ΣΠΥΡΑΚΗ (EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Πυρετός διεργασιών στην Πειραιώς.

Το επόμενο διάστημα, με το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών να είναι έτοιμο να κατατεθεί και να ψηφιστεί, η κυβέρνηση θα έχει να αντιμετωπίσει ένα διπλό μέτωπο. Από τη μία πλευρά, τις κοινωνικές αντιδράσεις που προκάλεσε η ρύθμιση του θέματος σε πιο συντηρητικά ακροατήρια, από την άλλη, στο εσωτερικό της ΝΔ, αρκετοί βουλευτές έχουν ταχθεί κατά της κυβερνητικής πρωτοβουλίας, εκφράζοντας αντιρρήσεις ή και κάθετη διαφωνία.

Το εσωκομματικό μέτωπο χωρίζεται αντίστοιχα σε τρεις ομάδες:

  • Στους βουλευτές που αναμένουν να ακούσουν τις εξηγήσεις και τα επιχειρήματα της κυβέρνησης για το επερχόμενο νομοσχέδιο και να λάβουν την τελική απόφαση για τη στάση τους,
  • Στους βουλευτές που πρόκειται να αξιοποιήσουν την οδό διαφυγής που “υπέδειξε” ο πρωθυπουργός και θα εκφράσουν την αντίθεσή τους με αποχή από την ψηφοφορία κατά του νομοσχεδίου, και
  • Στους βουλευτές που θα δηλώσουν την πλήρη αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο και θα το καταψηφίσουν λόγω ανυπέρβλητης αντίρρησης συνείδησης.

Πράγματι, πολλοί γαλάζιοι βουλευτές φαίνεται να παλεύουν με την ανάγκη να ικανοποιήσουν τους ψηφοφόρους τους και να αποφύγουν την ευθεία ρήξη με το Μέγαρο Μαξίμου. Ιδιαίτερα όμως φαίνεται ότι τα μεγαλύτερα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι βουλευτές επαρχίας, οι οποίοι έχουν επίσης βαθιές διαπροσωπικές σχέσεις στις εκλογικές τους περιφέρειες και βρίσκονται εγγύτερα προς την Εκκλησία.

Συνυπολογίζοντας όλες αυτές τις παραμέτρους, η κυβέρνηση κάνει μια ύστατη προσπάθεια να κάμψει ή να ελαχιστοποιήσει τις αντιδράσεις στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και προσπαθεί να αποτρέψει όσο το δυνατόν περισσότερους βουλευτές.

Την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη (15-16 Ιανουαρίου), η κυβέρνηση καλεί όλους τους βουλευτές στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην οδό Πειραιώς  για ένα διήμερο “μασάζ”, προκειμένου να εξηγήσει και να συζητήσει το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών.

Σύμφωνα με σχετικό email που απέστειλε ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Σταύρος Καλαφάτης, η ενημέρωση θα γίνει από τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο, ο οποίος είναι εισηγητής της νομοθετικής πρωτοβουλίας, με τους αντιπροέδρους του κόμματος Άδωνι Γεωργιάδη και Κωστή Χατζηδάκη να συνδράμουν και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη να έχει ιδιαίτερο ρόλο. Θα συνεργαστεί επίσης και η γραμματέας του κόμματος κ. Μαρία Συρεγγέλα. 

Το μεγαλύτερο “αγκάθι” προς ώρας παραμένει η στάση των Υπουργών και ειδικά του Υπουργού Επικρατείας, Μάκη Βορίδη, ο οποίος επιμένει στην άποψή του και την αντίθεσή του με τη θέσπιση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και όσων απορρέουν από αυτόν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments