Πολιτική

Ο πρωθυπουργός για τις δυνατότητες της φαρμακοβιομηχανίας στην Ελλάδα

Ο πρωθυπουργός για τις δυνατότητες της φαρμακοβιομηχανίας στην Ελλάδα

Πηγή Φωτογραφίας: [366363] ΤΕΛΕΤΗ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ BOEHRINGER INGELHEIM ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Το «παρών» στη θεμελίωση της νέας πτέρυγας της φαρμακευτικής εταιρείας Boehringer Ingelheim έδωσε ο πρωθυπουργός.

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να μετατρέψει την Ελλάδα σε σημείο αναφοράς για την φαρμακευτική βιομηχανία εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τα εγκαίνια της νέας επένδυσης στο Κορωπί, από την Boehringer Ingelheim.

«Είναι στρατηγικός μας στόχος η Ελλάδα να γίνει σημείο αναφοράς για τη φαρμακευτική βιομηχανία» ανέφερε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας ότι αποτελεί κεντρική πολιτική της κυβέρνησης από το 2019 και πρόσθεσε πως η επένδυση αυτή αποτελεί άλλη μια απόδειξη ότι η Ελλάδα γίνεται ελκυστικός επενδυτικός προορισμός, ενώ σημείωσε πως δείχνει και το βαθμό εμπιστοσύνης που δείχνουν οι εταιρείες, όπως και η άνωθεν, στη χώρα μας.

Τόνισε ότι είναι ένα ακόμα ορόσημο στο επενδυτικό σχέδιο μίας εταιρείας η οποία εδραιώνει τη θέση της στην πατρίδα μας, ενισχύοντας παράλληλα τη θέση της Ελλάδας στο παγκόσμιο χάρτη παραγωγής και διακίνησης φαρμακευτικών προϊόντων.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως είναι χρήσιμο να αναγνωρίζουμε εκείνες τις επιχειρήσεις που αποδεικνύουν διαχρονικά την πίστη τους στον τόπο μας όπως η Boehringer Ingelheim η οποία μετράει σχεδόν 70 χρόνια δραστηριότητας στη χώρα μας.

Όπως είπε, ήταν προνοητική, πριν από αρκετές δεκαετίες «η επιλογή ακριβώς αυτής εδώ της τοποθεσίας πριν ακόμα φτιαχτεί το αεροδρόμιο, πριν κατασκευαστεί η Αττική οδός και προφανώς αυτός είναι και ένας από τους λόγους που αυτή η δραστηριότητα επεκτείνεται διαρκώς κάνοντας ακόμα εντονότερο το παραγωγικό, εξαγωγικό και οικονομικό της αποτύπωμα».

Και πρόσθεσε: «Χαίρομαι γιατί επισκέπτομαι και πάλι αυτό το εργοστάσιο το οποίο παράγει ορισμένα από τα πιο καινοτόμα αντι-διαβητικά σκευάσματα για να διαπιστώσω ακόμα μία φορά την άρτια οργάνωση, να διαπιστώσω και την υψηλή εξειδίκευση και τον επαγγελματισμό των στελεχών. Είναι όλοι αυτοί που δικαιώνουν τη μεγάλη σημασία την οποία αποδίδουμε στη δημιουργία της αξίας μέσα από την καινοτομία».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η Ελλάδα μπορεί να αναδειχθεί σε κορυφαίο ευρωπαϊκό παίχτη και να ενισχύσει τη στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί τόσο στις δράσεις της κυβέρνησης για την ενίσχυση της Υγείας.

«Η Υγεία αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης. Οι γιατροί μας απολαμβάνουν καλύτερων απολαβών. Ο υπουργός Υγείας γνωρίζει καλύτερα τη δέσμευσή μας ότι κάθε ευρώ που εξοικονομείται θα παραμένει στον προϋπολογισμό της υγείας για τις δαπάνες», τόνισε.

Αναφορά έκανε και για την Τεχνητή Νοημοσύνη λέγοντας πως «είμαστε μπροστά σε μια επανάσταση της Τεχνητής Νοημοσύνης. Από τον τρόπο με τον οποίο θα στήσετε το νέο σας εργοστάσιο μέχρι τις μελέτες. Το θέμα είναι αν θα μπορέσει η Ελλάδα να την παράγει ή να την καταναλώνει».

«Όλα αυτά αποτελούν αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον. Ευχαριστώ την εταιρεία που εμπιστεύεται την Ελλάδα. Αλλά πρωτίστως δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση ή το κλίμα αλλά εσάς τους εργαζόμενους. Είστε μια ομάδα που παράγει αποτελέσματα. Γεροί να είμαστε να βρεθώ ξανά για να την εγκαινιάσω» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments