Πολιτική

Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ – Τα σενάρια για τον νέο αρχηγό ΓΕΕΘΑ

Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ – Τα σενάρια για τον νέο αρχηγό ΓΕΕΘΑ

Πηγή Φωτογραφίας: ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Φαβορί για τη θέση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ είναι ο επικεφαλής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου Δημήτρης Χούπης.

Τον νέο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ αναμένεται να ορίσει το πρώτο ΚΥΣΕΑ του χρόνου, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να διεξαχθεί το πρωί της Παρασκευής.

Με το 2024 να έρχεται με αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, αφού ο ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, στις 17 Ιανουαρίου συμπληρώνει τον τέταρτο χρόνο του στη θέση αυτή και ως εκ τούτου ολοκληρώνει τον κύκλο του.

Ο χρόνος για τις κρίσεις έχει αρχίσει να μετράει αντίστροφα εδώ και μέρες με τις αποφάσεις του πρωθυπουργού και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας να αναμένονται να ανακοινωθούν – εκτός απροόπτου– μέσα στις επόμενες ώρες.

Για τις κυοφορούμενες αλλαγές που θα είναι ευρείες, έχει υπάρξει συνεννόηση προ ημερών μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Νίκου Δένδια, ενώ, με βάση αξιόπιστες πληροφορίες, οι αλλαγές σήμερα θα περιοριστούν στις Ένοπλες Δυνάμεις και δεν θα επεκταθούν στην ΕΛ.Α.Σ., καθώς ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης χρειάζεται λίγο χρόνο για περαιτέρω αξιολόγηση.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες και δημοσιεύματα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι σε συνεννόηση με το Νίκο Δένδια, και οι συζητήσεις στους διαδρόμους του στρατοπέδου Παπάγου να αναφέρονται εδώ και μέρες σε συγκεκριμένα ονόματα, με κάποιους τις τελευταίες ώρες να κερδίζουν έδαφος έναντι άλλων.

Φαβορί για τη θέση του ΓΕΕΘΑ φέρεται να είναι ο επικεφαλής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου Δημήτρης Χούπης. Με καταγωγή από τις Σέρρες, ο κ. Χούπης είναι απόφοιτος της τάξης του ’87, ενώ νυν αρχηγοί είναι 3 και 4 χρόνια μεγαλύτεροι.

Πιο συγκεκριμένα, στον κατάλογο των ονομάτων που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι αυτά του αντιστράτηγου Δημήτρη Χούπη, διοικητή της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου, του  Αρχηγού Στόλου, αντιαύαρχου, Δημητρίου – Ελευθερίου Κατάρα, καθώς και του Αρχηγού ΓΕΑ, αντιπτέραρχου, Θεμιστοκλή Μπουρολιά.

Ο Αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης γεννήθηκε το 1965 στα Νέα Κερδύλλια Σερρών. Εισήχθη το 1983 στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων από την οποία αποφοίτησε το 1987 με τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού Διαβιβάσεων. Ως τεταρτοετής Εύελπις (1986-1987) διετέλεσε Αρχηγός Αρχιλοχίας της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.

Ο Αντιναύαρχος Δημήτριος Ε. Κατάρας ΠΝ, γεννήθηκε στο Βόλο Μαγνησίας  το 1965  και εισήχθη στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1983, από την οποία αποφοίτησε και ονομάσθηκε Μάχιμος Σημαιοφόρος το 1987.

Η επιχειρησιακή του εμπειρία περιλαμβάνει υπηρεσία σε Φρεγάτες (Φ/Γ) του Στόλου ως Αξιωματικός Αεράμυνας (ΑΕΡ), Αξιωματικός Κέντρου Επιχειρήσεων (ΚΕΠΙΧ), Αξιωματικός Συνεννόησης (Σν), Διευθυντής Επιχειρήσεων και Ύπαρχος, ενώ διετέλεσε Κυβερνήτης στη Κ/Φ ΔΟΞΑ και στη Φ/Γ ΣΑΛΑΜΙΣ.

Ο Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς είναι ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.

Είναι υπεύθυνος για την άρτια οργάνωση, στελέχωση, εξοπλισμό, εκπαίδευση, αξιολόγηση, προπαρασκευή για πόλεμο και ετοιμότητα του συνόλου του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας. Είναι μέλος του Συμβουλίου Άμυνας και του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων και μαζί με τους Αρχηγούς των λοιπών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, στρατιωτικός σύμβουλος του Υπουργού Εθνικής Άμυνας. Ανέλαβε τα καθήκοντά του στις 27 Ιανουαρίου 2022.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments