Αθλητισμός

Ελλάδα – Ιταλία 7-6: Χάλκινο μετάλλιο για την Εθνική ομάδα πόλο γυναικών

Ελλάδα – Ιταλία 7-6: Χάλκινο μετάλλιο για την Εθνική ομάδα πόλο γυναικών

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot hellas water polo, H Εθνική ομάδα πόλο γυναικών έκανε αυτό που έπρεπε στον μικρό τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, νίκησε την Ιταλία με 7-6, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο και παράλληλα εξασφάλισε τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 που θα γίνουν στο Παρίσι.

H Εθνική ομάδα πόλο γυναικών έκανε αυτό που έπρεπε στον μικρό τελικό

H Εθνική ομάδα πόλο γυναικών έκανε αυτό που έπρεπε στον μικρό τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, νίκησε την Ιταλία με 7-6, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο και παράλληλα εξασφάλισε τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 που θα γίνουν στο Παρίσι.

Ενα γκολ της Νίνου στον παραπάνω και ένα της Μαργαρίτας Πλευρίτου, που βρέθηκε αμαρκάριστη στα 2μ., έδωσαν προβάδισμα 2-0 στην Εθνική, πριν πετύχουν οι Ιταλίδες το πρώτο τους γκολ με την Πικότσι σε παίκτρια παραπάνω.

Οι διεθνείς έχασαν δύο επιθέσεις με αριθμητικό πλεονέκτημα, αλλά ένα γυριστό της Ασημάκη από τα… παλιά διαμόρφωσε το 3-1 της πρώτης περιόδου και η Ξενάκη ανέβασε ακόμη περισσότερο το δείκτη του σκορ στο ξεκίνημα του δεύτερο οκταλέπτου.

Η ελληνική άμυνα παρέμενε απροσπέλαστη, αλλά επιθετικά οι πολίστριες της Αλεξίας Καμμένου δεν συνέχισαν στο ίδιο επίπεδο, έχασαν τρεις ευκαιρίες με παίκτρια παραπάνω και το 4-1 παρέμεινε ως το τέλος του ημιχρόνου.

Με την αφλογιστία της Εθνικής να συνεχίζεται, η Ιταλία βρήκε ένα γκολ με την Μπιανκόνι, αλλά έχασε διαδοχικές ευκαιρίες να πλησιάσει σε απόσταση «αναπνοής» και να «γυρίσει» του ματς.

Μετά από 14 άγονα λεπτά, η Ασημάκη πέτυχε επιτέλους ένα γκολ (πανομοιότυπο με εκείνο του πρώτου οκταλέπτου) στα τελευταία δευτερόλεπτα της τρίτης περιόδου και αποκατέστησε τη διαφορά των τριών τερμάτων (5-2).

Η Ιταλία, όμως, δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Μέσα σε 2,5 λεπτά, οι παίκτριες του Κάρλο Σίλιπο πέτυχαν τέσσερα γκολ και ισοφάρισαν 6-6 με πέναλτι της Αβένιο, 4 λεπτά πριν τη λήξη.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 1-0, 1-1, 2-4

Ελλάδα (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 1, Μαργ. Πλευρίτου 1, Ξενάκη 1, Ασημάκη 2, Πάτρα, Νίνου 1, Β. Πλευρίτου, Γιαννοπούλου, Ελληνιάδη, Σταματοπούλου.

Ιταλία (Κάρλο Σίλιπο): Κοντορέλι, Ταμπάνι, Γκαλάρντι 1, Αβένιο 1, Τζουστίνι, Μπετίνι, Πικότσι 1, Μπιανκόνι 2, Παλμιέρι, Γκαντ, Τσέργκολ, Βιακάβα 1, Μπαντσέλι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments