Πολιτική

Άδωνις: Η ΝΔ θα βγει πιο δυνατή από την ενημέρωση των βουλευτών της [vid]

Άδωνις: Η ΝΔ θα βγει πιο δυνατή από την ενημέρωση των βουλευτών της [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Την πεποίθησή του ότι η ενημέρωση των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια θα ενδυναμώσει τη ΝΔ, εξέφρασε, σε αποψινή τηλεοπτική συνέντευξή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Ανδρουλάκης να καταδικάσει την απαράδεκτη δήλωση του βουλευτή Λέσβου του ΠΑΣΟΚ

Την πεποίθησή του ότι η ενημέρωση των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια θα ενδυναμώσει τη ΝΔ, εξέφρασε, σε αποψινή τηλεοπτική συνέντευξή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ειδικότερα, ερωτηθείς για το τι χρειάζεται μια διημερίδα για το εν λόγω νομοσχέδιο, ο υπουργός Υγείας απάντησε πως «σε όλα τα νομοσχέδια γίνεται ανάλογη ενημέρωση. Είναι μια συνήθης διαδικασία. Θέλουμε η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας να είναι εμπλεκόμενη και πολύ καλά ενημερωμένη. Ο κ. Άκης Σκέρτσος είναι ο αρμόδιος υπουργός, είναι ο εισηγητής και μας ενημέρωσε με πληρότητα. Νομίζω πως η ενημέρωση απέδωσε. Πιστεύω βαθύτατα πως η διαδικασία αυτή κάνει την Νέα Δημοκρατία ακόμη πιο δυνατή».

Αναφερόμενος στο ποιος είναι ο κοινοβουλευτικός πήχης για την κυβερνητική πλειοψηφία, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ήταν σαφής, λέγοντας πως «δεν  βάζω τέτοιο πήχη. Θα δουν όλοι όμως πόσο δυνατή είναι η ΝΔ και σε αυτήν την περίπτωση. Αριθμό βουλευτών όμως δεν βάζω».

Κληθείς να απαντήσει για το εάν αρκούσε το σύμφωνο συμβίωσης, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως «εκσυγχρονίζεται το νομικό οπλοστάσιο. Και θέλω να πω ότι θεωρώ εξαιρετικά ομοφοβική και απαράδεκτη τη δήλωση του βουλευτή Λέσβου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος υποστήριξε πως τα παιδιά των ομοφυλόφιλων θα γίνουν ομοφυλόφιλα. Οι ομοφυλόφιλοι δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Είναι ισότιμοι με όλους τους άλλους. Το νομικό μας πλαίσιο είναι κοινό και πρέπει να είναι κοινό για όλους μας, ανεξάρτητα από τον ερωτικό και σεξουαλικό προσανατολισμό του καθενός μας. Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δεν έκανε τέτοια δήλωση. Αν υπήρχε τέτοιος βουλευτής, πρώτος θα καταδίκαζα τη δήλωση. Και πρέπει ο κ. Ανδρουλάκης να καταδικάσει ανοικτά και απερίφραστα τον βουλευτή Λέσβου του ΠΑΣΟΚ. Και το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πει τη στάση του προς τον Ελληνικό λαό, που είναι το μεγάλο αφεντικό.

Σε σχέση με την πρόσφατη παρέμβαση του κ. Αντώνη Σαμαρά, ο Ά. Γεωργιάδης ανέφερε πως «δεν υπάρχει περίπτωση να σχολιάσω δήλωση του κ. Αντώνη Σαμαρά. Δεν σχολιάζω ποτέ τις δηλώσεις του, είτε αμέσως είτε εμμέσως. Ο κ. Αντώνης Σαμαράς είναι πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην πρωθυπουργός της χώρας. Τον σέβομαι απόλυτα και δεν πρόκειται να προβώ στον παραμικρό σχολιασμό των δηλώσεών του».

Αναφερόμενος στους υπουργούς που, ενδεχομένως. θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε πως «η κυβέρνηση είναι ένα ενιαίο σώμα. Άρα ένας υπουργός βρίσκεται σε δυσκολότερη θέση να καταψηφίσει από ό,τι ένας βουλευτής Σε κάθε περίπτωση, ο πρωθυπουργός και ο εμπλεκόμενος υπουργός θα αποφασίσουν».

Ως προς την ουσία της ρύθμισης που προωθείται, αναφέρθηκε ότι «σε σχέση με τα παιδιά, το νομοσχέδιο βελτιώνει κατά πολύ τη θέση τους. Προσωπικά, δεν θα ήμουν υπέρ της παρένθετης μητέρας, γιατί πιστεύω ακράδαντα πως η γυναίκα δεν πρέπει να υποβιβάζεται σε καμία περίπτωση σε μια τεκνοποητική μηχανή.

Δεν πιστεύω πως το ζήτημα αυτό απασχολεί την ευρωπαϊκή δεξιά. Άλλα ζητήματα απασχολούν και βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας της ευρωπαϊκής δεξιάς. Δεν λειτουργώ άλλωστε με βάση το πολιτικό κόστος. Θεώρησα για παράδειγμα πως το μνημόνιο υπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα και το υποστήριξα αυτό σε πείσμα του πολιτικού κόστους. Η αποχή είναι, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, μια διέξοδος. Η αποχή είναι μια συνήθης κοινοβουλευτική στάση. Αποχή καταγράφεται συχνά στην ψήφιση διαφόρων νομοσχεδίων.

Τέλος, αναφερόμενος στη θετική στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε νομοσχέδια της κυβέρνησης, υποστηρίχθηκε πως «είναι ένα μεγάλο βήμα προόδου για τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι κακό τα κόμματα να βρίσκουν σημεία συμφωνίας. Πρέπει να καταλάβουμε πως έτσι προάγονται ουσιαστικά ο κοινοβουλευτισμός και η δημοκρατία στον τόπο μας. Όλους μας ενώνει η ανάγκη να επιλύουμε τα προβλήματα των πολιτών. Και η αλλαγή της στάσης του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει μια καταρχήν στροφή προς την υπευθυνότητα και την πολιτική ωριμότητα. Μακάρι η στροφή αυτή να συνεχιστεί», κατέληξε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments