Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Αύριο ξεκαθαρίζει τη στάση του για τα ομόφυλα – Τι εισηγείται ο Ανδρουλάκης

ΠΑΣΟΚ: Αύριο ξεκαθαρίζει τη στάση του για τα ομόφυλα – Τι εισηγείται ο Ανδρουλάκης

Πηγή Φωτογραφίας: [366454] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΜΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Αύριο η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Η στάση του ΠΑΣΟΚ στη συζήτηση για τη σειρά των νομοσχεδίων που πρόκειται να καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή είναι ένα στοίχημα για την δυνατότητα του Νίκου Ανδρουλάκη να αναδειχθεί με την πάροδο του χρόνου σε μια αξιόπιστη αντιπολιτευτική δύναμη υπέρ των προοδευτικών θέσεων.

Στόχος του είναι αναμφίβολα να διευρύνει τη σφαίρα επιρροής του στον πολιτικό χώρο του Κέντρου, χωρίς να βάλει “φρένο” στην εισροή κεντροαριστερού ακροατηρίου από τον ΣΥΡΙΖΑ, που είναι και το κύριο ενδιαφέρον του. Ο κ. Ανδρουλάκης, για παράδειγμα, περιέγραψε μια “γραμμή” για τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων, αλλά παρέπεμψε στην αυριανή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, η οποία αναμένεται να επιχειρήσει να διαμορφώσει ενιαία θέση για το θέμα, για την τελική απόφαση. Υπενθύμισε στους βουλευτές πως το ΠΑΣΟΚ είχε καταθέσει το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή πριν από αρκετά χρόνια. Ο ίδιος επέλεξε να ψηφίσει κατά συνείδηση και να μην θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας, ευελπιστώντας ότι οι αναλυτικές συζητήσεις στην αυριανή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας θα λειτουργήσουν υπέρ του συντονισμού με την ίδια συχνότητα. Ωστόσο, κάποιοι βουλευτές έχουν ήδη εκφράσει επιφυλάξεις σχετικά με την υπερψήφιση του σχεδίου νόμου της κυβέρνησης– όπως ο βουλευτής Χίου, Σταύρος Μιχαηλίδης, Λέσβου Παναγιώτης Παρασκευαίδης, η Γραμματέας της ΚΟ, Ευαγγελία Λιακούλη, ο εκλεγμένος στο Ρέθυμνο, Μανώλης Χνάρης κα.

Ταυτόχρονα, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ συνεχίζουν να αυξάνουν την ένταση της δημόσιας παρέμβασης στην πολιτική στέγασης, ιδιαίτερα για τη νέα γενιά, επιμένοντας στην ανάγκη στήριξης των ελληνικών οικογενειών των οποίων τα εισοδήματα έχουν μειωθεί λόγω της φτώχειας. Εκτός από τις σφοδρές επιθέσεις του στην κυβέρνηση, το επιτελείο του ετοιμάζει νέα εκστρατεία ορθότητας, που περιλαμβάνει μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, κατάργηση της χρυσής βίζας, μόνιμους περιορισμούς στην αγορά και εκστρατεία κατά των προϊόντων κερδοσκοπικών εταιρειών.

Ωστόσο, καθώς το θέμα του γάμου των ομοφυλοφίλων κυριαρχεί τις τελευταίες ημέρες στην επικαιρότητα, η Χαριλάου Τρικούπη εστιάζει στο εν λόγω ζήτημα, προκειμένου να παρουσιάσει μια τεκμηριωμένη και “θετική” θέση. Ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε την υποστήριξή του στη θεσμοθέτηση του συμφώνου συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού χθες το βράδυ, υποστηρίζοντας πως στο κόμμα του δεν υπάρχουν ακτιβιστές των δικαιωμάτων α λα καρτ και ότι οι μεγάλες αλλαγές στο οικογενειακό δίκαιο στην Ελλάδα (στις οποίες αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στη δημόσια τηλεόραση). Υπερασπιζόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα καθολικά έχοντας ψηφίσει και το σύμφωνο συμβίωσης», είπε ο κ. Ανδρουλάκης, αναφερόμενος στη θέση του ΠΑΣΟΚ/Κινήματος Αλληλεγγύης για το επικείμενο νομοσχέδιο της κυβέρνησης και την προτεραιότητά του “τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του παιδιού”, επισημαίνοντας τη διάσταση του τοκετού.

Αφήνοντας αιχμές εναντίον της θέσης που έχει διατυπώσει ο κ. Κασσελάκης αποσαφήνισε δε, το εξής: «Εμείς διαφωνούμε με την αντίληψη που λέει ότι μπορούμε να κάνουμε παραγγελία ένα παιδί με όνομα και φύλο. Θα έρθει το νομοσχέδιο και θα τοποθετηθούμε».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments