Πολιτική

Ο γάμος ομοφύλων φέρνει αναταράξεις και στο ΠΑΣΟΚ

Ο γάμος ομοφύλων φέρνει αναταράξεις και στο ΠΑΣΟΚ

Πηγή Φωτογραφίας: ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ (2η ΗΜΕΡΑ)(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Τουλάχιστον 6-7 είναι οι βουλευτές που διατυπώνουν διαφωνίες.

Το θέμα του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια που φέρνει με πρωτοβουλία της η κυβέρνηση, έχει προκαλέσει σχεδόν οριζόντιες αναταράξεις στα κόμματα.

Μετά τις διαφωνίες στους κόλπους της ΝΔ, το απίστευτο vertigo στον ΣΥΡΙΖΑ με τα μπρος – πίσω του Στέφανου Κασσελάκη για το θέμα της κομματικής πειθαρχίας και το ΠΑΣΟΚ φέρεται να αντιμετωπίζει σχετικά προβλήματα.

Μάλιστα, σε ό,τι αφορά βουλευτές της επαρχίας, μόνο μετά την επίσκεψη στις εκλογικές περιφέρειες κατά τη διάρκεια των εορτών άρχισαν να διατυπώνονται ενστάσεις.

Δεν ήταν λίγοι οι βουλευτές που εξεπλάγησαν από την ένταση των αντιδράσεων. Η στάση του ΠΑΣΟΚ μάλλον θα είναι ψήφος κατά συνείδηση, χωρίς να τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας. Την Τετάρτη θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ για να αποφασίσει την τελική “γραμμή” του κόμματος. Μέχρι τότε, οι βουλευτές έχουν προειδοποιηθεί να μην προβούν σε δημόσιες δηλώσεις που θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν την ατμόσφαιρα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αντιρρήσεις.

Υπάρχουν τουλάχιστον έξι ή επτά βουλευτές που έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους, και τουλάχιστον δέκα, και πιθανότατα περισσότεροι, για το θέμα της τεκνοθεσίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής Λέσβου Παναγιώτης Παρασκευαΐδης, ο οποίος εξέφρασε την αντίθεσή του μέσω παρέμβασης στη δημόσια τηλεόραση, λέγοντας πως «δεν μπορούμε να δίνουμε τα παιδιά στα ομόφυλα ζευγάρια, θα τα οδηγήσουμε στην ομοφυλοφιλία».

Ο Μανώλης Χνάρης του ν. Ρεθύμνης εμφανίζεται πιο αρνητικός από όλους, ενώ σκεπτικοί παραμένουν οι Ελένη Βατσινά και Φραγκίσκος Παρασύρης του ν. Ηρακλείου καθώς και η Κατερίνα Σπυριδάκη του ν. Λασιθίου.

Ερωτηματικό παραμένει η στάση του βουλευτή Αργολίδος Ανδρέα Πουλά αλλά και της γραμματέως της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και βουλευτού Λάρισας Ευαγγελίας Λιακούλη η οποία φέρεται να διαφωνεί κάθετα με το σκέλος της τεκνοθεσίας.

Αρνητικός εμφανίζεται και ο βουλευτής Δράμας του ΠΑΣΟΚ, Τάσος Νικολαΐδης.

Από την άλλη πλευρά, υπενθυμίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ έχει εδώ και χρόνια στις επίσημες θέσεις του τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων, κάτι που συνεπάγεται και την τεκνοθεσία. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να μην στηρίξει τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, ακόμη και αν τις φέρνει η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, ειδικά αν ο διακηρυγμένος στόχος του είναι να καταστεί ο “προοδευτικός πόλος απέναντι στη ΝΔ”.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης σε πρόσφατη συνέντευξή του, ξεκαθάρισε ότι τάσσεται υπέρ της νομοθετικής ρύθμισης, λέγοντας ότι η θέση του κόμματος εδώ και πολλά χρόνια είναι “η θεσμοθέτηση του πολιτικού γάμου των ομόφυλων ζευγαριών”.

Για το θέμα της τεκνοθεσίας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι γνώμονας είναι το συμφέρον του παιδιού, κάτι το οποίο σημαίνει, όπως λένε από τη Χαριλάου Τρικούπη, ότι π.χ. μια διαδικασία υιοθεσίας που περιλαμβάνει αρκετά φίλτρα και ειδικούς επιστήμονες πληρεί όλα τα κριτήρια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments