Πολιτική

Στο Νταβός με την επενδυτική βαθμίδα στις αποσκευές

Στο Νταβός με την επενδυτική βαθμίδα στις αποσκευές

Πηγή Φωτογραφίας: [365228] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΤΡΕΠΕΚΛΗ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Το επενδυτικό "σαφάρι" του πρωθυπουργού ευνοείται από την επενδυτική βαθμίδα και τις μεταρρυθμίσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόκειται να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, με στοιχεία που θα αποδείξουν τη “νέα εικόνα” της επιστροφής της Ελλάδας στη διεθνή πολιτική και οικονομική σκηνή μετά από μια δεκαετή κρίση.

Η φετινή συνάντηση στο Νταβός πραγματοποιείται εν μέσω συγκρούσεων, γεωπολιτικών αναταραχών, διεθνών πληθωριστικών πιέσεων, ενεργειακής κρίσης και αύξησης των επιτοκίων. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναδείξει την Ελλάδα ως δύναμη εμπιστοσύνης και πυλώνα σταθερότητας στην Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

Ένας άλλος παράγοντας που θα δώσει τον τόνο στο φετινό Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ είναι το γεγονός ότι θα πραγματοποιηθεί σχεδόν εξ ολοκλήρου στην αρχή μιας εκλογικής χρονιάς: οι εκλογές στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο, οι ρωσικές εκλογές την άνοιξη και οι εκλογές τον Ιούνιο στα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενισχύουν την αβεβαιότητα, μέσα στην οποία κινείται ο κόσμος.

Για την ελληνική κυβέρνηση, στόχος είναι να επικοινωνήσει τα οικονομικά επιτεύγματα της χώρας, που την επαναφέρουν στο προσκήνιο ως θετικό παράδειγμα και σημείο αναφοράς κι ενδιαφέροντος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να προτάξει την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, που την καθιστά αξιόπιστο επενδυτικό προορισμό, τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, που αποτυπώνουν την θετική προοπτική της ελληνικής οικονομίας, αλλά και το μεταρρυθμιστικό σχέδιο το οποίο προωθεί η κυβέρνησή του στα επόμενα τέσσερα χρόνια της θητείας της, με στόχο να δημιουργηθεί ένα ευνοϊκό και σύγχρονο περιβάλλον.

Τις επόμενες δύο ημέρες, ο Πρωθυπουργός θα έχει επαφές με επιχειρηματίες και στελέχη μεγάλων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στους τομείς της τεχνολογίας και της ενέργειας, οι οποίοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα.

Σε πολιτικό επίπεδο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, θα συμμετάσχει σε δημόσιες συζητήσεις για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και τον κόσμο, ενώ ιδιαίτερη θέση στην ατζέντα των συζητήσεων αναμένεται να έχει η ενέργεια και ο ενεργειακός μετασχηματισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετέχει σε πάνελ για την Πράσινη Συμφωνία της ΕΕ, στο οποίο θα λάβει μέρος και ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάρος Σέφκοβιτς.

Η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Νταβός αναμένεται να κινηθεί στους βασικούς άξονες που το Μέγαρο Μαξίμου προωθεί ως πυλώνες του κυβερνητικού έργου στην Ελλάδα. Οι μεταρρυθμιστικές πολιτικές που στοχεύουν στην ενίσχυση της υγείας και της παιδείας, συμπεριλαμβανομένης της νομοθεσίας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και τη λειτουργία μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων στη χώρα, η αποκατάσταση της ασφάλειας και η ενίσχυση του στρατού, στόχος που αντανακλάται στην πρόσφατη κρίση, και, παράλληλα, η αντιμετώπιση του μεγαλύτερου προβλήματος για τους πολίτες, της ακρίβειας, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για το προσεχές διάστημα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments