Οικονομία

Ο οίκος Fitch αναβάθμισε την ελληνική οικονομία και έδωσε επενδυτική βαθμίδα

Ο οίκος Fitch αναβάθμισε την ελληνική οικονομία και έδωσε επενδυτική βαθμίδα

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου,Σε αναβάθμιση της Ελλάδας σε επενδυτική βαθμίδα και πιο συγκεκριμένα σε ΒΒΒ- με σταθερές προοπτικές από το επίπεδο του ΒΒ+ με σταθερό outlook προχώρησε ο αμερικανικός οίκος Fitch Ratings.

Σε αναβάθμιση της Ελλάδας σε επενδυτική βαθμίδα και πιο συγκεκριμένα σε ΒΒΒ- με σταθερές προοπτικές από το επίπεδο του ΒΒ+ με σταθερό outlook προχώρησε ο αμερικανικός οίκος Fitch Ratings.

Σε αναβάθμιση της Ελλάδας σε επενδυτική βαθμίδα και πιο συγκεκριμένα σε ΒΒΒ- με σταθερές προοπτικές από το επίπεδο του ΒΒ+ με σταθερό outlook προχώρησε ο αμερικανικός οίκος Fitch Ratings.Με τον τρόπο αυτό ολοκληρώνεται με τον καλύτερο τρόπο η φετινή χρονιά για την ελληνική οικονομία, ανοίγοντας το δρόμο ώστε τα ελληνικά ομόλογα να ενταχθούν σε κορυφαίους διεθνείς δείκτες από τον Ιανουάριο του 2024.

Τον Οκτώβριο, ο διεθνής οίκος S&P έδωσε την επενδυτική βαθμίδα στην Ελλάδα, αναβαθμίζοντάς την από BB+ με θετική προοπτική σε BBB- με σταθερή προοπτική. Είχαν προηγηθεί η διπλή αναβάθμιση του αξιόχρεου της ελληνικής οικονομίας από την Moody’s (στη βαθμίδα Ba1 με σταθερές προοπτικές, από τη βαθμίδα Ba3) στις 15 Σεπτεμβρίου και η αναβάθμιση της Ελλάδας σε επενδυτική βαθμίδα από την Scope Ratings στις 4 Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο, ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch αναβάθμισε το αξιόχρεο των τεσσάρων συστημικών ελληνικών τραπεζών, αναφέροντας ως λόγους, μεταξύ άλλων, τη βελτίωση της κεφαλαιακής θέσης και της κερδοφορίας τους καθώς και τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων τους.

Πρόκειται για μια εξέλιξη την οποία είχε προαναγγείλει προεκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεσμευόμενος ότι θα γίνει πράξη μέσα στο 2023.

Η επενδυτική βαθμίδα ανοίγει τεράστιες προοπτικές για την οικονομία και θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη για τα νοικοκυριά και την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα μεταξύ των οποίων, μειωμένο κόστος δανεισμού, εισροή κεφαλαίων και βελτιωμένη ρευστότητα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments