Πολιτική

Τα μηνύματα του πρωθυπουργού από το Νταβός

Τα μηνύματα του πρωθυπουργού από το Νταβός

Πηγή Φωτογραφίας: Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΣΤΟ ΝΤΑΒΟΣ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Η Ελλάδα έχει αφήσει οριστικά πίσω της τα "πέτρινα χρόνια" της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.

Συνεχίζει τις διπλωματικές και επιχειρηματικές επαφές στο Νταβός της Ελβετίας σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ μεταφέροντας σε ανώτατο επίπεδο στους συνομιλητές του την εικόνα της Ελλάδας που αναπτύσσεται σε στρατηγικό επίπεδο εγκαταλείποντας τα «πέτρινα χρόνια» και ισχυροποιώντας συνεχώς τη θέση της στο διεθνές στερέωμα. Στόχος η χώρα μας να αποτελέσει πυλώνα σταθερότητας σε ένα ασταθές περιβάλλον είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξηγώντας πως η κυβέρνηση έχει ισχυρή εντολή για φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις με στόχο η Ελλάδα να γίνει μια πραγματική ευρωπαϊκή χώρα.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στις επικείμενες ευρωεκλογές, χρησιμοποιώντας τη λέξη-κλειδί “εμπιστοσύνη”, λέγοντας: “Εκλεγήκατε στην εξουσία επειδή είπατε ότι θα κάνετε ορισμένα πράγματα. Και αν πετύχετε αυτά που είπατε ότι θα κάνετε, θα ανταμειφθείτε”. Ωστόσο, αναγνώρισε ότι υπάρχει δρόμος προς τα εμπρός, αναφερόμενος στην ανάγκη σημαντικών μισθολογικών αυξήσεων και στο παράδειγμα του “τέρατος” της ανασφάλειας που κατατρώει το διαθέσιμο εισόδημα των ανθρώπων.

Το αντίδοτο στις εύκολες λύσεις που επικαλείται ο λαϊκισμός και ορισμένοι πολιτικοί αντίπαλοι, είπε, είναι η σκληρή δουλειά που θα ανταμειφθεί με αποτελέσματα όπως υψηλότεροι εθνικοί ρυθμοί ανάπτυξης, μείωση της ανεργίας, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και νέες επενδύσεις.

Πατώντας στους άξονες του φιλελευθερισμού στην οικονομία, του «κρατισμού» όταν κρίνεται απαραίτητο (πανδημία) και του πατριωτισμού (ενίσχυση ενόπλων δυνάμεων- φύλαξη συνόρων) ο πρωθυπουργός εξηγεί το μοντέλο της πολιτικής που ασκεί πετυχαίνοντας στόχους και συγκεράζοντας τον φιλελευθερισμό με τον προοδευτισμό με κοινωνικό πρόσημο, στοιχεία που δεν συνδέονται πάντα με κεντροδεξιά κόμματα αλλά έχουν κεντρώο πολιτικό και ιδεολογικό προσανατολισμό.

Μιλώντας στο φόρουμ ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην ισότητα στον γάμο κάνοντας λόγο για μια πρωτοπόρο μεταρρύθμιση που δεν θα την περίμενε κάποιος από ένα κεντροδεξιό κόμμα, γιατί συνήθως βρίσκεται στην ατζέντα όχι των συντηρητικών αλλά των αριστερών και κεντροαριστερών πολιτικών δυνάμεων. Πάντως, τόνισε ότι αυτή την πολιτική στρατηγική θα την προτείνει και στο ευρωπαϊκό λαϊκό κόμμα γιατί «δουλεύει» φέρνει αποτελέσματα που γίνονται αποδεκτά από τους πολίτες, μια δηλαδή «πολιτική συνταγή» και για τις ευρωεκλογές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments