Πολιτική

Ομόφυλα ζευγάρια: Στο Υπουργικό της επόμενης εβδομάδας το νομοσχέδιο

Ομόφυλα ζευγάρια: Στο Υπουργικό της επόμενης εβδομάδας το νομοσχέδιο

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Αποφασισμένος να υλοποιήσει την απόφασή του για επέκταση της ισότητας στον γάμο και στα ομόφυλα ζευγάρια, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να φέρει το νομοσχέδιο στο Υπουργικό Συμβούλιο της επόμενης εβδομάδας.

Σε εντατικούς ρυθμούς εργάζονται στο Μαξίμου για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία

Αποφασισμένος να υλοποιήσει την απόφασή του για επέκταση της ισότητας στον γάμο και στα ομόφυλα ζευγάρια, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να φέρει το νομοσχέδιο στο Υπουργικό Συμβούλιο της επόμενης εβδομάδας.

Σε εντατικούς ρυθμούς εργάζονται στο Μαξίμου για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία. Στόχος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είναι το νομοθέτημα να έρθει άμεσα στην Βουλή, προκειμένου να κατατεθεί στη Βουλή για ψήφιση μέσα στον Φεβρουάριο, παρά τις αντιδράσεις που έχουν δημιουργηθεί στους κόλπους της Εκκλησίας.

«Το θέμα της ισότητας στο γάμο θα συζητηθεί στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, θα εγκριθεί και έπειτα από μια περίοδο δημόσιας διαβούλευσης θα έρθει στη Βουλή και είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα γίνει νόμος του κράτους μέσα στις πρώτες δύο εβδομάδες του Φεβρουαρίου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξή του στο Bloomberg.

Ιερώνυμος για γάμο ομόφυλων ζευγαριών: Να γίνει δημοψήφισμα

Να αποφασίσει ο λαός με δημοψήφισμα για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών πρότεινε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, εκφράζοντας ανοιχτά τον προβληματισμό του για την τεκνοθεσία.

«Είναι θέμα της κοινωνίας. Η Εκκλησία δε θα πάρει τα όπλα, αλλά έχει καθήκον να ενημερώσει τον κόσμο. Και ο κάθε ένας από εμάς δεν πρέπει σε τέτοια θέματα μεγάλα να σκέπτεται τι θα πει δεξιά τι θα πει αριστερά, κεντρώα παράταξη σκέπτεται ποια κοινωνία θέλουμε και ποια οικογένεια», δήλωσε ο προκαθήμενος της εκκλησίας της Ελλάδος. «Αυτό πρέπει ο κόσμος να καταλάβει και να δει πως εκείνα τα παιδιά που θα έρθουν, δεν ξέρω πως θα είναι, πως θα ζήσουν σε μια οικογένεια με δύο μπαμπάδες και δύο μαμάδες; Πως θα ξυπνάει το πρωί μέσα στο σπίτι και τι θα βλέπει γύρω του; Και μια κοινωνία που δημιουργείται καινούρια, δεν την απορρίπτουμε, βλέπουμε τάσεις προς τα εκεί», συμπλήρωσε.

Μαρινάκης: Απόλυτος σεβασμός στις απόψεις της εκκλησίας – Η κυβέρνηση ψηφίστηκε για να εφαρμόζει το πρόγραμμα της

Τη δική του απάντηση δίνει στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης. Υπάρχει απόλυτος σεβασμός της κυβέρνησης στην Εκκλησία, ακούμε όλες τις απόψεις, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχολιάζοντας στον ρ/σ του ΣΚΑΪ την παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, κατά την οποία ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας προέκρινε λύση δημοψηφίσματος για το ζήτημα των ομόφυλων ζευγαριών.

Στη χώρα μας, είπε ο κ. Μαρινάκης, τα ζητήματα δικαιωμάτων δεν λύνονται με δημοψηφίσματα. Η άποψη του λαού εκφράζεται μέσω των εκλογών, στην ατζέντα μας το θέμα ήταν ψηλά, στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις το συγκεκριμένο θέμα ήταν ψηλά, είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments