Αθλητισμός

Παναθηναϊκός Ολυμπιακός: Οι Πράσινοι έκαναν το 2/2 στα ντέρμπι του πρωταθλήματος

Παναθηναϊκός Ολυμπιακός: Οι Πράσινοι έκαναν το 2/2 στα ντέρμπι του πρωταθλήματος

Πηγή Φωτογραφίας: [366633] BASKET LEAGUE 2023 - 2024 / ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 85-80

Ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει με 66-54 τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ στον πρώτο γύρο της Basket League και επικράτησε και στο ΟΑΚΑ, με 85-80 αυτή τη φορά, για τη 15η αγωνιστική, πράγμα που σημαίνει ότι συνεχίζει αήττητος και είναι πλέον αγκαλιά με την 1η θέση στην κανονική περίοδο και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Τα πάντα ξεκίνησαν από την άμυνα, με τους Ναν και Γκραντ να ασκούν πίεση πάνω στην μπάλα, αναγκάζοντας τους αντιπάλους τους σε λάθη. Οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν βρήκαν ρυθμό, έβαλαν τα περιφερειακά σουτ και προηγήθηκαν με 21-8 (7’).

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Panathinaikos BC (@paobcgr)

Ο Ναν, όμως, πήρε μπρος στη δεύτερη περίοδο κι άρχισε να δίνει μια εντυπωσιακή παράσταση στο παρκέ! Ο Αμερικανός γκαρντ έφτασε τους 15 πόντους με 6/8 σουτ, συμβάλλοντας τα μέγιστα, ώστε το «τριφύλλι» να ξεφύγει με 40-26 (16’).

Οι φιλοξενούμενοι, όμως, ανακάτεψαν την τράπουλα, βρήκαν λύσεις από τον πάγκο και «χτυπώντας» κοντά στο καλάθι «έσβησαν» ξανά τη διψήφια διαφορά των γηπεδούχων. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ολυμπιακός πέτυχε 28 πόντους μέσα στο «ζωγραφιστό» στο πρώτο μέρος κι από το -14 βρέθηκε στο -2 (44-42).

Ο Κώστας Σλούκας πρόλαβε να παίξει μόλις 7’11’’ στο πρώτο μέρος και τέθηκε νοκ άουτ, καθώς ένιωσε ενοχλήσεις στον αριστερό προσαγωγό. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού AKTOR δεν έπαιξε στο δεύτερο ημίχρονο, στο ξεκίνημα του οποίου ο Ολυμπιακός έχασε τον Νίκολα Μιλουτίνοφ. Ο Σέρβος ψηλός πάτησε στο πόδι του Παπανικολάου κι αποχώρησε (εν μέσω χειροκροτημάτων) χωρίς να μπορεί να πατήσει το αριστερό πόδι του.

Μετά από διαδοχικά λάθη από τις δύο ομάδες, ο Πίτερς με τρίποντο έφερε την ομάδα του Πειραιά στον πόντο (80-79), στα 28.1” πριν το φινάλε! Ακολούθησαν 1/2 βολές από Γκραντ και Ουίλιαμς – Γκος, ενώ ο Γκριγκόνις έβαλε και τις δύο όταν βρέθηκε στη γραμμή, για το 83-80, 10.2 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Ο Ουόκαπ έκανε λάθος επαναφορά, με τον Καλαϊτζάκη να κλέβει και με 2/2 βολές «κλείδωσε» τη νίκη για τον Παναθηναϊκό.

Πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments