Πολιτική

Άδωνις: Οι υπουργοί και οι υφυπουργοί πρέπει να ψηφίζουν όλα τα νομοσχέδια της κυβέρνησης

Άδωνις: Οι υπουργοί και οι υφυπουργοί πρέπει να ψηφίζουν όλα τα νομοσχέδια της κυβέρνησης

Πηγή Φωτογραφίας: [365849] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ "ΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2024" / 3η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεων του.

Την εκτίμηση πως τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και οι υφυπουργοί οφείλουν να υπερψηφίζουν τα νομοσχέδια που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή, εκφέρει, σε συνέντευξή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας τονίζει με νόημα πως «ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεων του».

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ο Άδωνις εκτιμά πως «μέχρι τις ευρωεκλογές ουδείς θα θυμάται αυτό το ζήτημα» και πως «έχει γίνει πολύ μεγάλη φασαρία για μία ρύθμιση στην πραγματικότητα αναπόφευκτη, που ρυθμίζει τα δικαιώματα -και σωστά- λίγων ανθρώπων. Η μεγάλη πλειοψηφία θα ψηφίσει με τα πραγματικά προβλήματα που εμπεριέχει η καθημερινότητά της όπως η ακρίβεια, η ασφάλεια, η υγεία».

Ερωτηθείς για τις ιεραρχήσεις του στη νέα θέση του υπουργού Υγείας, ο Ά. Γεωργιάδης απαντά πως έχει αυξηθεί ο εμβολισμός κατά του κορωνοιού το τελευταίο διάστημα και πως έχει ανοίξει διάλογο με τους φαρμακοποιούς, «προκειμένου να βρούμε τους όρους και τις προϋποθέσεις για να γίνεται εμβολιασμός κατά του κορωνοιού στα φαρμακεία».

Όσον αφορά τον καθαυτό εμβολιασμό κατά του covid, ο υπουργός Υγείας συμπληρώνει πως αυτός «έχει πάει καλύτερα το 2023 – 2024 από ό,τι το 2022 – 2023» και πως  «χρειαζόμαστε να εμπλέξουμε πολύ πιο σοβαρά τους γιατρούς μας”.

Οι γιατροί μας είναι οι κατά βάση σύμμαχοί μας για να πειστούν οι άνθρωποι να κάνουν το εμβόλιο, το οποίο θα είναι ένα ετήσιο εμβόλιο όπως της γρίπης και όχι η μέτρηση των δόσεων όπως κάναμε στο παρελθόν».

«Και βεβαίως έχω ανοίξει την κουβέντα με τους φαρμακοποιούς να βρούμε τους όρους και τις προϋποθέσεις, όπως έχουν κάνει πολλές άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, για να υπάρχει στα φαρμακεία», προσθέτει ο υπουργός Υγείας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments