Πολιτική

Άδωνις: Τα παιδιά των ομοφύλων δεν πρέπει να ζουν σε μια γκρίζα ζώνη

Άδωνις: Τα παιδιά των ομοφύλων δεν πρέπει να ζουν σε μια γκρίζα ζώνη

Πηγή Φωτογραφίας: (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)//Την άποψη ότι το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια ρυθμίζει μια αντικειμενική και επείγουσα πραγματικότητα διατύπωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο νόμος για τα ομόφυλα ζευγάρια ρυθμίζει μια αδήριτη πραγματικότητα

Την άποψη ότι το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια ρυθμίζει μια αντικειμενική και επείγουσα πραγματικότητα διατύπωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ιδιαίτερα, μιλώντας στον Real Fm και τον δημοσιογράφο κ. Νίκο Χατζηνικολάου, ο υπουργός Υγείας υπεραμύνθηκε των διατάξεων του επίμαχου νομοσχεδίου και εκτίμησε πως η σχετική δημόσια συζήτηση θα έχει ξεχαστεί έως τις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Και     Ερωτηθείς για τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών, ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε: «Προσπαθώντας να αποτιμήσω τη στάση μου το 2015, διαπιστώνω ότι είχα άδικο όταν δεν στήριξα με την ψήφο μου το σύμφωνο συμβίωσης.  τούτο, γιατί το σύμφωνο συμβίωσης ανταποκρινόταν και ανταποκρίνεται σε μια πραγματικότητα. Ο γάμος μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών σημαίνει πως το ζευγάρι θα υπογράφει ενώπιον του δημάρχου, αντί να υπογράφει σε ένα συμβολαιογραφείο. Και ως προς την τεκνοθεσία, υπάρχουν ήδη οικογένειες με τέτοια παιδιά. Ο νόμος δεν δημιουργεί αυτά τα παιδιά, ο νόμος ανταποκρίνεται σε μια πραγματικότητα, η οποία ήδη υπάρχει και η οποία ζητεί να ρυθμιστεί. Τα παιδιά αυτά δεν πρέπει να ζουν σε μια γκρίζα περιοχή, σε μια γκρίζα ζώνη. Και είμαι βέβαιος πως δεν θα θυμόμαστε το θέμα έως τις ευρωεκλογές».

Εν συνεχεία, αναφερόμενος στα απογευματινά χειρουργεία και τον σχετικό δημόσιο διάλογο, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως «διαχωρισμός ανάμεσα σε αυτούς που πληρώνουν και σε αυτούς που δεν πληρώνουν γίνεται ήδη με τα απογευματινά ιατρεία. Όμως τα τελευταία χρόνια δεν ακούγεται κανένα παράπονο για τα απογευματινά ιατρεία. Το ίδιο πρόκειται να συμβεί και με τα απογευματινά χειρουργεία, παρά τις φωνές που σήμερα ακούγονται».

«Σήμερα, τα χειρουργεία στο ΕΣΥ κλείνουν στις 3μμ, αν και έχουμε πιεστική και μεγάλη ζήτηση για χειρουργεία. Μισή ημέρα δεν δουλεύουν, δεν λειτουργούν τα χειρουργεία. Με τα απογευματινά χειρουργεία αυτός που δεν έχει να πληρώσει τίποτα, θα χειρουργείται γρηγορότερα μέσα από την απελευθέρωση θέσεων και αυτός που έχει να πληρώσει ορισμένη συμμετοχή, θα χειρουργείται επίσης πιο γρήγορα. Έτσι, με τα απογευματινά χειρουργεία, θα χειρουργούνται όλοι γρηγορότερα, όλοι θα επωφελούνται. Και την αμοιβή θα την παίρνει νόμιμα ο ιατρός, καθαρά και νόμιμα, όχι παράνομα και μαύρα. Και η κλινική που θα κάνει απογευματινά χειρουργεία, θα χειρουργεί κανονικά και το πρωί, έτσι ώστε να μην δημιουργείται ένα δεύτερο, ένα παράλληλο «παρα – ΕΣΥ» για ορισμένους υλικά προνομιούχους», συμπλήρωσε στο σημείο αυτό ο Ά. Γεωργιάδης.

Ερωτηθείς από τον Ν. Χατζηνικολάου για τις αγροτικές κινητοποιήσεις και αντιδράσεις, ο υπουργός Υγείας απάντησε, λέγοντας:  «Δεν αντιδικώ με τους αγρότες. Τα προβλήματα της αγροτικής παραγωγής στην Ευρώπη είναι τεράστια. Σχεδόν παντού στην Ευρώπη οι αγρότες διαμαρτύρονται  και παραπονούνται. Η αγροτική παραγωγή έχει σοβαρά προβλήματα και οι αγρότες μας δικαιολογημένα διαμαρτύρονται. Ωστόσο, ο κ. Αυγενάκης είναι πραγματικά πολύ εργατικός και θα βρει λύσεις. Το ίδιο ισχύει βέβαια και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος αντιμετωπίζει με σοβαρότητα τα αγροτικά αιτήματα».

Τέλος, αναφερόμενος στην παροχή F35 και F16 σε Ελλάδα και Τουρκία, ο Άδωνις σημείωσε πως «το παράθυρο για τα F16 δεν άνοιξε μέσα από τον διάλογο Ελλάδας και Τουρκίας. Είναι ένα πάγιο αίτημα της Άγκυρας και συνδέθηκε με την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Η κ. Νούλαντ δεν άνοιξε κανένα «παράθυρο», γιατί μόνιμα οι ΗΠΑ συνδέουν το θέμα με τους S400. Η Ελλάδα έχει τη στήριξη του Κογκρέσου, αλλά η Τουρκία δεν έχει τη στήριξη του Κογκρέσου.  Τα F35 είναι το «απόλυτο όπλο». Η Ελλάδα έχει την αεροπορική υπεροχή έναντι των γειτόνων της».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments