Ελλάδα

Europol: 15 συλλήψεις για εικονικούς γάμους στην Κύπρο- Εμπλοκή και σε εμπορία ανθρώπων

Europol: 15 συλλήψεις για εικονικούς γάμους στην Κύπρο- Εμπλοκή και σε εμπορία ανθρώπων

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay,Η Europol εξάρθρωσε δίκτυο στην Κύπρο με εικονικούς γάμους προχωρώντας σε 15 συλλήψεις.

Οι ύποπτοι φέρεται να στρατολογούσαν γυναίκες από Λετονία και Πορτογαλία

Η Europol εξάρθρωσε δίκτυο στην Κύπρο με εικονικούς γάμους προχωρώντας σε 15 συλλήψεις.

Η Επιχειρησιακή Ομάδα Εργασίας (OTF) της Europol στη Λεμεσό πραγματοποίησε επιχείρηση με επικεφαλής την Κύπρο, στην οποία συμμετείχαν η Λετονία και η Πορτογαλία και κατάφερε να εξαρθρώσει κύκλωμα με εικονικούς γάμους.

Οι αρμόδιες αρχές στόχευσαν ένα εγκληματικό δίκτυο που διευκόλυνε την παράνομη μετανάστευση στην ΕΕ μέσω εικονικών γάμων. Οι ερευνητικές δραστηριότητες υποδηλώνουν ότι το εγκληματικό δίκτυο εμπλέκεται επίσης σε δραστηριότητες εμπορίας ανθρώπων και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, καθώς και σε εξαναγκασμό των θυμάτων σε εικονικούς γάμους για σκοπούς μετανάστευσης.

Σύμφωνα με την Europol, οι ύποπτοι φέρεται να στρατολογούσαν υπηκόους Λετονίας και Πορτογαλίας και να διευκόλυναν τα ταξίδια τους στην Κύπρο, όπου οι γυναίκες εκεί έκαναν εικονικούς γάμους με υπηκόους τρίτων χωρών. Οι ύποπτοι, κυρίως Ινδοί, Πακιστανοί και Πορτογάλοι πολίτες, κανόνιζαν όλα τα logistics, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς αεροπορικών εισιτηρίων και την απόκτηση διαβατηρίων και άλλων απαιτούμενων εγγράφων.

Οι δραστηριότητες του OTF οδήγησαν στον εντοπισμό αρκετών δραστών, σε ύποπτες συναλλαγές και συνολικά 133 εικονικούς γάμους μεταξύ Πορτογάλων και Λετονών γυναικών με Ινδούς και Πακιστανούς άνδρες. Οι γάμοι επέτρεπαν στους υπηκόους τρίτων χωρών να αποκτήσουν άδεια διαμονής από τρίτες χώρες, τις οποίες στη συνέχεια χρησιμοποιούσαν για να ταξιδέψουν στην Ευρώπη.

Οι εικονικές τελετές γάμου πραγματοποιήθηκαν σε δημαρχεία γύρω από την Αραδίππου Λιβαδειάς και τη Λευκωσία στην Κύπρο. Το έργο της OTF οδήγησε σε έρευνες και συλλήψεις στην Κύπρο, συμπεριλαμβανομένης της σύλληψης δύο από τους κύριους διοργανωτές στη Λετονία και την Πορτογαλία μετά από ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης, που εκδόθηκαν από την Κύπρο.

Η επιχείρηση οδήγησε σε 15 συλλήψεις (13 στην Κύπρο, 1 στη Λετονία και 1 στην Πορτογαλία), τέσσερις από τους οποίους φέρεται να είναι οι εγκέφαλοι (2 στην Κύπρο, 1 στη Λετονία και 1 στην Πορτογαλία) αλλά και σε κατασχέσεις συμπεριλαμβανομένου ηλεκτρονικού εξοπλισμού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments