Πολιτική

Άδωνις: Κάθε νοσοκομείο θα κρίνει αν μπορεί να λειτουργήσει απογευματινά χειρουργεία

Άδωνις: Κάθε νοσοκομείο θα κρίνει αν μπορεί να λειτουργήσει απογευματινά χειρουργεία

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Άδωνις: Κάθε κλινική του ΕΣΥ θα κρίνει αν θα στήσει απογευματινό χειρουργείο

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ότι είναι κρίμα τα χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία να μένουν κλειστά μετά τις τρεις το απόγευμα. «Θα δώσουμε με την υπουργική απόφαση τη δυνατότητα σε κάθε χειρουργική κλινική του ΕΣΥ να στήσει αν θέλει απογευματινό χειρουργείο και αν μπορεί. Σίγουρα θα υπάρξουν πολλές που μπορούν και θα θελήσουν», πρόσθεσε.

«Οι κλινικές που θα στήσουν απογευματινές κλινικές πρέπει να έχουν αναισθησιολόγο» είπε προσθέτοντας ότι «θα υπάρχει επάρκεια και αναισθησιολόγων και νοσηλευτών». Μιλώντας για τη Θεσσαλονίκη που αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα με την έλλειψη αναισθησιολόγων απάντησε ότι είναι προφανές ότι μέχρι να λυθεί το πρόβλημα που υπάρχει στα νοσοκομεία της πόλης δύσκολα θα γίνουν απογευματινά χειρουργεία.

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «στην Ελλάδα έχουμε τις μεγαλύτερες δαπάνες για ιδιωτική υγεία σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση». Όπως ισχυρίστηκε το υπουργείο Υγείας με την μεταρρύθμιση αυτή φτιάχνει μια ανταγωνιστική προς τις ιδιωτικές κλινικές αγορά.

Ερωτηθείς εάν αυτό το μέτρο διαχωρίζει τους πλούσιους από τους φτωχούς ο υπουργός Υγείας απάντησε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο γιατί όποιος έχει την οικονομική δυνατότητα δεν περιμένει σε λίστα αναμονής αλλά επιλέγει κάποιο ιδιωτικό νοσοκομείο ή δίνει φακελάκι για να χειρουργηθεί πιο σύντομα. Αντίθετα, όπως υποστήριξε, «εκείνος που δεν έχει χρήματα κερδίζει ταχύτερη πρόσβαση στο χειρουργείο γιατί πολλοί άνθρωποι που προηγούνται από αυτόν στην σειρά θα πάνε σε απογευματινό χειρουργείο».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments