Ελλάδα

Νέα σύσκεψη αγροτών την Τρίτη – Σε διάλογο καλεί η κυβέρνηση

Νέα σύσκεψη αγροτών την Τρίτη – Σε διάλογο καλεί η κυβέρνηση

Πηγή Φωτογραφίας: [366983] ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)

Οι αγρότες λαμβάνουν την Τρίτη τις αποφάσεις τους για την πορεία των κινητοποιήσεων.

Μεθαύριο, Τρίτη 6/2, θα παρθούν οι αποφάσεις στη Νίκαια της Λάρισας για τα επόμενα βήματα. Οι αγρότες καλούν σε παναγροτική σύσκεψη στη Νίκαια, με ένα και μοναδικό αίτημα, όπως λένε, την επιβίωσή τους.

Σήμερα, αγρότες από τη Θεσσαλία και άλλες περιοχές της Ελλάδας, έφτασαν στη Θεσσαλονίκη, έξω από την πύλη της ΔΕΘ στην Εγνατία, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, χωρίς να κλείνουν τον δρόμο. Σε μια συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας πέταξαν στο δρόμο κάστανα και μήλα. Στη συνέχεια έκαναν πορεία στο χώρο της ΔΕΘ, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα.

Ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, τόνισε ότι οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Κώστας Τζέλλας.

Σημειώνεται ότι το παρών έδωσαν φοιτητές που κινητοποιούνται ενάντια στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, προκειμένου να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους.

Η κυβέρνηση ανοιχτή στον διάλογο με τον αγροτικό κόσμο

Ανοιχτή σε διάλογο διαμηνύει, από την πλευρά της, ότι παραμένει η κυβέρνηση μετά την ανακοίνωση των έξι πρόσθετων μέτρων για τους αγρότες.  Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος κάλεσε τους αγρότες να αξιολογήσουν το πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής την Παρασκευή. Ενώ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης,  επανέλαβε ότι η κυβέρνηση απευθύνεται με ειλικρίνεια στους αγρότες.

Ο υπουργός επανέλαβε ότι αντιλαμβάνεται την αγωνία για το αύριο όσων βρίσκονται στους δρόμους, η οποία εντείνεται λόγω της κλιματικής κρίσης η οποία, όπως είπε, εμφανίζεται πολύ επιθετικά.

Αναφερόμενος στην ανάγκη για ενίσχυση της παραγωγής τόνισε ότι δεν μπορεί να υπάρχει κοινωνική συνοχή αν δεν υπάρχει επισιτιστική επάρκεια, επισήμανε δε ότι ως χώρα πρέπει να επενδύσουμε στην ποιότητα των προϊόντων μας και να αξιοποιήσουμε το μεγάλο πλεονέκτημα της ηλιοφάνειας, ώστε μέσω της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και των προγραμμάτων που ανακοίνωσε με τον υπουργό και την υφυπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος Θεόδωρο Σκυλακάκη και Αλεξάνδρα Σδούκου, να επιτευχθεί μείωση του κόστους παραγωγής.

Επίσης, σχετικά με τον ΟΠΕΚΕΠΕ ο υπουργός κ. Αυγενάκης είπε ότι αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα. αλλά και δέσμευση της Κυβέρνησης, η αναγέννηση του Οργανισμού. Όπως, είπε, ήλθε η ώρα να καθίσουμε γύρω από το ίδιο τραπέζι, να δουλέψουμε συνετά για να μετατραπεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ σε έναν σύγχρονο και αξιόπιστο Οργανισμό που θα λειτουργεί με διαφάνεια και θα εμπνέει ασφάλεια στους αγρότες μας.

Τοποθετήθηκε στις τελευταίες αποφάσεις του ΔΣ του Οργανισμού, δίνοντας έμφαση στη δημιουργία Κέντρου Ενημέρωσης για τους αγρότες. Είπε, ακόμη, ότι θα καταβληθούν τα 88 εκατ. που δεν είχαν απορροφηθεί, ενώ ήταν κατηγορηματικός σε ό,τι αφορά στα περίπου 16.000 δεσμευμένα ΑΦΜ, τονίζοντας ότι, μετά τον έλεγχο που θα γίνει, σε όσα διαπιστωθούν παρατυπίες θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη, ενώ τα υπόλοιπα, μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου, θα αποδεσμευθούν και θα πληρωθούν κανονικά. Το ίδιο θα γίνει, είπε, και με τις περιπτώσεις όσων έχουν δικαιωθεί δικαστικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments