Nέα της αγοράς

Alpha Bank: “Τράβηξε” 400 εκατ. με επιτόκιο 5,15%

Alpha Bank: “Τράβηξε” 400 εκατ. με επιτόκιο 5,15%

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Η ισχυρή ζήτηση που εκδηλώθηκε συμπίεσε μάλιστα το επιτόκιο στο 5,125% από την περιοχή του 5,5% όπου είχε τοποθετηθεί η αρχική εκτίμηση (IPT).

Η ισχυρή ζήτηση που εκδηλώθηκε συμπίεσε μάλιστα το επιτόκιο στο 5,125% από την περιοχή του 5,5% όπου είχε τοποθετηθεί η αρχική εκτίμηση (IPT).

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η έξοδος της Alpha Bank στις αγορές μέσω της έκδοσης senior preferred ομολόγου, με το οποίο  η τράπεζα άντλησε ποσό 400 εκατ. ευρώ.

Η ισχυρή ζήτηση που εκδηλώθηκε συμπίεσε μάλιστα το επιτόκιο στο 5,125% από την περιοχή του 5,5% όπου είχε τοποθετηθεί η αρχική εκτίμηση (IPT).

Συγκεκριμένα, οι προσφορές που υποβλήθηκαν στο βιβλίο ξεπέρασαν τα 1,25 δισ. ευρώ υπερκαλύπτοντας έτσι το ζητούμενο ποσό της έκδοσης κατά περισσότερες από 3,1 φορές.

Η Alpha Bank είχε αναθέσει να τρέξουν την έκδοση από κοινού στις Citi, Deutsche Bank, JP Morgan, Société Générale και UniCredit.

Το ομόλογο, εξαετούς διάρκειας που μπορεί να ανακληθεί στην πενταετία (6.25NC5.25), αναμένεται να αξιολογηθεί με Ba2 από την Moody’s και BB- από την S&P.

Σημειώνεται ότι τις εκδόσεις των συστημικών τραπεζών για το νέο έτος, στο πλαίσιο της κάλυψης των στόχων MREL, είχε ξεκινήσει η Eurobank στις 19 Ιανουαρίου, με έκδοση senior preferred ομολόγου μέσω της οποίας άντλησε 500 εκατ. ευρώ.

Ενδεικτικό του κλίματος ήταν ότι το ποσό είχε υπερκαλυφθεί στο πρώτο δίωρο της έκδοσης, με τη ζήτηση να ξεπερνά τα 750 εκατ. ευρώ και στη συνέχεια να αυξάνεται στο 1,45 δισ. ευρώ.

Τις ευνοϊκές συνθήκες που επικρατούν άλλωστε στις αγορές είχε επιβεβαιώσει πρόσφατα η εκρηκτική ζήτηση που εκδηλώθηκε για την έκδοση του νέου 10ετούς ομολόγου του Ελληνικού Δημοσίου, με προσφορές που ξεπέρασαν τα 35 δισ. ευρώ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments