Ελλάδα

“‘Εφυγε” ο Βαγγέλης Ρωχάμης σε ηλικία 73 ετών – Ποιος ήταν ο Έλληνας ”πεταλούδας” [vid]

“‘Εφυγε” ο Βαγγέλης Ρωχάμης σε ηλικία 73 ετών – Ποιος ήταν ο Έλληνας ”πεταλούδας” [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο,Έφυγε από τη ζωή το μεσημέρι της Τρίτης 6 Φεβρουαρίου ο 73χρονος Βαγγέλης Ρωχάμη, μια πολύ γνωστή μορφή της παρανομίας τις δεκαετίες του 1970 και του 1980.

Ο 73χρονος νοσηλευόταν σε παθολογική κλινική με σοβαρά προβλήματα υγείας και τελικά κατέληξε

Έφυγε από τη ζωή το μεσημέρι της Τρίτης 6 Φεβρουαρίου ο 73χρονος Βαγγέλης Ρωχάμη, μια πολύ γνωστή μορφή της παρανομίας τις δεκαετίες του 1970 και του 1980.

Ο 73χρονος νοσηλευόταν σε παθολογική κλινική με σοβαρά προβλήματα υγείας και τελικά κατέληξε, σύμφωνα με το τοπικό egnomi.gr

Ποιος ήταν ο Βαγγέλης Ρωχάμης

Ο Βαγγέλης Ρωχάμης υπήρξε Έλληνας κακοποιός, ο οποίος κατά τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 απασχόλησε την κοινή γνώμη με τη δράση του. Το 2000 αποφυλακίστηκε και τα τελευταία χρόνια ζούσε στο Λευκαντί Εύβοιας, όπου απεβίωσε στις 6 Φεβρουαρίου του 2024.

Γεννήθηκε το 1951 στην Εύβοια και πέθανε σήμερα, 6 Φεβρουαρίου 2024, στα 73 του χρόνια, ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Χαλκίδας. Μέλος πολυμελούς οικογένειας, σε ηλίκια 16 ετών ξεκίνησε να εργάζεται με σκοπό τη συντήρησή της. Στη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας του στη Σύρο (1971) και επειδή δεν του χορηγήθηκε άδεια προκειμένου να επισκεφθεί τη νεογέννητη κόρη του, απέδρασε από το στρατόπεδο. Κατηγορήθηκε επίσης για κλοπή μοτοποδηλάτου και ήρθε σε προστριβή με ανωτέρους του στον Στρατό, οπότε και έλαβε προσωρινή αναβολή ως Ι-5.

Για την κλοπή καταδικάστηκε σε τρεισήμισι μήνες στις φυλακές Κορυδαλλού. Το 1976 φυλακίστηκε για την κλοπή που πραγματοποίησε στο ταχυδρομείο του χωριού του. Προς το τέλος της δεκαετίας του ’70 πήρε άτυπο διαζύγιο από τη σύζυγό του και για λίγους μήνες μετέβη στην Κύπρο. Το 1980 συνελήφθη για απόπειρα πώλησης κλεμμένων τηλεοράσεων και φυλακίστηκε στον Κορυδαλλό. Τον Δεκέμβριο του 1981 πρωταγωνίστησε στην πρώτη στάση κρατουμένων στις φυλακές, αναπτύσσοντας πολιτικό, διεκδικητικό ρόλο. Για τη δράση του στη στάση δικάστηκε το 1986 και καταδικάστηκε σε 27 μήνες φυλάκιση.

Καταδικάστηκε για ληστείες, κλοπές, φθορές ξένης ιδιοκτησίας, οπλοφορίες, οπλοχρησίες.

Έχει πραγματοποιήσει πάνω από δέκα αποδράσεις από τις φυλακές Κορυδαλλού, Χαλκίδας, Κέρκυρας και Αλικαρνασσού. Στις αποδράσεις του τον βοηθούσαν φίλοι, ενώ στην απόκρυψή του γυναίκες. Χαρακτηριστικό ήταν το περιστατικό στα μέσα της δεκαετίας του ’80, οπότε η Αστυνομία τον αναζητούσε με συντονισμένη επιχείρηση μεγάλης κλίμακας και ο Ρωχάμης διασκέδαζε σε νυχτερινό κέντρο, οι θαμώνες του οποίου δεν τον κατέδωσαν.

Ο Ρωχάμης αποφυλακίστηκε με βούλευμα τον Απρίλιο του 2000 και έκτοτε ζούσε στο Λευκαντί της Εύβοιας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments