Ελλάδα

Ώρα αποφάσεων για τους αγρότες – Τι θα συζητήσουν σήμερα στη Λάρισα

Ώρα αποφάσεων για τους αγρότες – Τι θα συζητήσουν σήμερα στη Λάρισα

Πηγή Φωτογραφίας: [366983] ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)

Σκέψεις για κάθοδο στην Αθήνα.

Κρίσιμη ημέρα σήμερα για το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων, καθώς στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών στη Νίκαια της Λάρισας. Εκπρόσωποι των μπλόκων από όλη την Ελλάδα θα αποφασίσουν για τα επόμενα βήματά τους.

Σε συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες σε Θεσσαλία, Αίγιο και Μακεδονία, οι αγρότες εξέφρασαν τη σκληρή τους στάση και διακήρυξαν τον ανυποχώρητο αγώνα τους, προτείνοντας πολύωρες στάσεις στην εθνική οδό προς Αθήνα και δράσεις σε αστικές περιοχές, αν βέβαια η κυβέρνηση δεν ικανοποιήσει τα αιτήματά τους.

Αγρότες από τα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής επιχείρησαν τη Δευτέρα (5/2) να φτάσουν με τα τρακτέρ τους στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, να καταθέσει ψήφισμα, ωστόσο δεν τα κατάφεραν καθώς αποκλείστηκαν από την Ελληνική Αστυνομία, στην Εθνική οδό, στο ύψος του Λακκώματος. Λίγη ώρα αργότερα οι αγρότες επέλεξαν να φύγουν από την περιοχή και να επιστρέψουν στο μπλόκο των Μουδανιών.

Την ίδια ώρα στο ψήφισμα με τα αιτήματά τους, οι αγρότες της Θεσσαλονίκης έθεταν ως πρωταρχική επιδίωξη τις αποζημιώσεις για την ακαρπία της πράσινης ελιάς στη Χαλκιδική, που αγγίζει το 90%.

Την ίδια ώρα, ανοιχτός σε διάλογο με τους αγρότες δηλώνει ο πρωθυπουργός, ο οποίος συνομιλώντας χθες το βράδυ με δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την παρουσίαση του βιβλίου του κ. Δημήτρη Τσιόδρα,  υπογράμμισε πως αναμένει πρώτα τις σημερινές αποφάσεις των αγροτών.

Νωρίτερα, στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα στον αγροτικό κόσμο λέγοντας ότι η κυβέρνηση κατάφερε με την διαπραγμάτευση που έκανε στις Βρυξέλλες και διατήρησε τους ίδιους πόρους από την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ), όταν αυτοί μειωθήκαν για άλλες χώρες.

Σκληρή στάση του αγροτικού κόσμου

Οι αγρότες είναι αποφασισμένοι και σχεδιάζουν να κλείσουν την εθνική οδό και να φθάσουν ακόμη και στην πλατεία Συντάγματος με τρακτέρ.

Μετά τη συνέλευση που πραγματοποίησαν χθες οι αγρότες της Θεσσαλίας, πρότειναν την πολύωρη παραμονή τους στην Εθνική Οδό, την κάθοδό τους στην Αθήνα αλλά και δράσεις μέσα στις πόλεις αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους από την κυβέρνηση που είναι χρονοδιάγραμμα για τις αποζημιώσεις που θα λάβουν, επιδοτήσεις για ακαρπία και μείωση του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, ρεύμα, αγροτικά εφόδια και λιπάσματα.

Όπως επεσήμανε ο Χρήστος Σιδηρόπουλος, επικεφαλής του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λάρισας, τα αιτήματα των αγροτών είναι κοινά σε όλη την Ελλάδα και δεν απέκλεισε να δούμε και στην Ελλάδα πλάνα και εικόνες από χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία για να πιέσουν το κράτος να αλλάξει τις αποφάσεις του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments