Ελλάδα

Αγρότες: Ποια σημεία θα κλείσουν σήμερα

Αγρότες: Ποια σημεία θα κλείσουν σήμερα

Πηγή Φωτογραφίας: [366983] ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)

Ανεβάζει "στροφές" η κινητοποίηση των αγροτών.

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες, που αποφάσισαν, στην πανελλαδική σύσκεψη της Νίκαιας να προχωρήσουν από αύριο σε ταυτόχρονους δίωρους αποκλεισμούς των Εθνικών Οδών και να κατέβουν με τα τρακτέρ τους στην Αθήνα.

Σημειώνεται ότι λίγη ώρα μετά το τέλος της σύσκεψης, αγρότες της Χαλκιδικής προχώρησαν σε αποκλεισμό της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών,  στον κόμβο της Πορταριάς ενώ νωρίτερα, οι αγρότες της Λάρισαν προχώρησαν σε ημίωρο αποκλεισμό του κόμβου της Νίκαιας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, από την κυβέρνηση αναφέρουν πως διάλογος μπορεί να γίνει αλλά χωρίς οικονομικό και κοινωνικό αποκλεισμό.

«Η κυβέρνηση έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει ό,τι είναι εφικτό προς όφελος των αγροτών. Και είναι πάντοτε δίπλα, όπως έχει αποδείξει σε πολλές περιπτώσεις, σε κάθε επαγγελματική ομάδα, λαμβάνοντας υπόψη τα δημοσιονομικά περιθώρια της χώρας. Σε κάθε περίπτωση κανείς δεν ωφελείται από τη διατάραξη της κοινωνικής, οικονομικής και εμπορικής ζωής της χώρας, από αποφάσεις που δεν εξυπηρετούν ούτε τους ίδιους τους αγρότες», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με το Action24, από την Τετάρτη οι αγρότες θα κλείνουν τα εξής σημεία στις εθνικές οδούς:

  • Τον κόμβο παλαιάς και νέας Εθνικής Οδού στον Πλατύκαμπο Λάρισας
  • Ε65 στην Καρδίτσα
  • Εγνατία στο μπλόκο του Ευόσμου

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αγρότες θα αποφασίζουν κάθε βράδυ ποιους δρόμους θα κλείνουν.

Άξιο αναφοράς είναι πως στην Καρδίτσα, το μπλόκο είναι ιδιαίτερα μεγάλο αριθμώντας περί τα 1.000 τρακτέρ. Σε όλη τη χώρα τα μπλόκα ανέρχονται σε 55.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments