Ελλάδα

Με 15 μέλη η επιτροπή των αγροτών που θα συναντήσει τον Μητσοτάκη την Τρίτη

Με 15 μέλη η επιτροπή των αγροτών που θα συναντήσει τον Μητσοτάκη την Τρίτη

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Η σύσκεψη των αγροτικών μπλόκων αποφάσισε πως η επιτροπή που θα πάρει μέρος στη σύσκεψη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα είναι 15μελής.

Την προσεχή Τρίτη η συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Η σύσκεψη των αγροτικών μπλόκων αποφάσισε πως η επιτροπή που θα πάρει μέρος στη σύσκεψη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα είναι 15μελής.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Θεσσαλικού Αγροτικού Συλλόγου, η σύσκεψη των αγροτών αποφάσισε την επιτροπή που θα παρουσιάσει τα αιτήματά τους στον πρωθυπουργό. Θα είναι 15 άτομα, ενώ η γεωγραφική κατανομή έχει ως εξής:

  • Από Έβρο και Μακεδονία: 6 άτομα
  • Από Θεσσαλία μέχρι Βόλο: 6 άτομα
  • Στερεά Ελλάδα: 2 άτομα
  • Πελοπόννησος: 1 άτομο

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αγρότες ιεραρχούν τα αιτήματα για «αγροτικό πετρέλαιο» και ρεύμα αλλά και την αναθεώρηση της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Η σύσκεψη των αγροτών έλαβε χώρα στη Σίνδο της Θεσσαλονίκης.

Η συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου αναμένεται να γίνει την προσεχή Τρίτη.

Έχουμε πει ότι τα αιτήματα που έχουμε ιεραρχήσει είναι το πετρέλαιο που ζητούμε θέσπιση αγροτικού πετρελαίου, είναι το ρεύμα, είναι η αναθεώρηση της νέας ΚΑΠ. Έχουμε ως αίτημα

Στην 15μελή επιτροπή η οποία θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την προσεχή Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου κατέληξαν οι αγρότες από μπλόκα της Βορείου Ελλάδας και της Θεσσαλίας μετά από πολύωρη σύσκεψη που πραγματοποίησαν στη Σίνδο, στη Θεσσαλονίκη.

Οι αγρότες, που εδώ και έναν μήνα περίπου βρίσκονται στα μπλόκα και έχουν προχωρήσει σε διάφορες κινητοποιήσεις τόσο με συμβολικούς αποκλεισμούς εθνικών οδών όσο και με την μαζική είσοδο τρακτέρ στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της Agrotica, είναι αποφασισμένοι να πυκνώσουν τις συμβολικές διαμαρτυρίες και να ενισχύσουν τις δυνάμεις τους παρά το γεγονός ότι έχει «κλειδώσει» η συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments