Γεωπολιτικά

Ουκρανία: Νυχτερινά ρωσικά χτυπήματα με drone σε πολλές περιοχές

Ουκρανία: Νυχτερινά ρωσικά χτυπήματα με drone σε πολλές περιοχές

Πηγή Φωτογραφίας: FILE - A man removes a destroyed curtain inside a school damaged among other residential buildings in Kyiv, Ukraine, Friday, March 18, 2022. (AP Photo/Rodrigo Abd, File)

Η Ρωσία εξ άλλου δια του υπουργείου Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι στη διάρκεια της νύκτας εξουδετέρωσε 19 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε τέσσερις διαφορετικές περιφέρειες και πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

Η εγκατάσταση παραγωγής καυσίμων και ενέργειας στην περιφέρεια Αριόλ (ανάμεσα στην Κουρσκ και στην Καλούγκα), ήταν ο στόχος των ουκρανικών drones που απέτρεψαν τα συστήματα της ρωσικής αντιαεροπορικής άμυνας, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Αντρέι Κλίτσκοφ, που ενημέρωσε σήμερα μέσω του Telegram.

Η Ουκρανία έχει πολλαπλασιάσει από πέρυσι τις επιθέσεις —ειδικά με drones— εναντίον στόχων στη Ρωσία, πλήττει κυρίως παραμεθόριες περιοχές, δίνοντας έμφαση σε ενεργειακές υποδομές και βάσεις της αεροπορίας.

Η Ρωσία εξ άλλου δια του υπουργείου Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι στη διάρκεια της νύκτας εξουδετέρωσε 19 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε τέσσερις διαφορετικές περιφέρειες και πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

«Απόπειρα του καθεστώτος του Κιέβου να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση με 19 μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον τοποθεσιών στο ρωσικό έδαφος εμποδίσθηκε», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, η επίθεση είχε κυρίως στόχο ενεργειακές υποδομές.

Στην περιφέρεια του Κρασνοντάρ (νότια), πυρκαγιά εκδηλώθηκε τη νύκτα στο διυλιστήριο πετρελαίου στο Ίλσκι, σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών υπηρεσιών διάσωσης, οι οποίες δεν συνέδεσαν πάντως το επεισόδιο αυτό με την επίθεση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Το εν λόγω διυλιστήριο είχε ήδη στοχοθετηθεί πέρυσι από μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Οι ουκρανικές επιθέσεις με Ddones επαναλαμβάνονται όλο και πιο συχνά το τελευταίο χρονικό διάστημα με την ηγεσία των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων να λαμβάνει μέτρα αντίδρασης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού επιθεώρησε θέση διοίκησης των ρωσικών δυνάμεων που συμμετέχουν στην επιχείρηση στην Ουκρανία.

Υψηλόβαθμοι αξιωματικού του παρέδωσαν εκθέσεις για την κατάσταση στο μέτωπο και ο ίδιος ευχαρίστησε τους στρατιώτες για «επιτυχημένες επιθετικές ενέργειες στους περισσότερους από τους άξονες και την κατάληψη περισσότερο πλεονεκτικών θέσεων», σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού, στην οποία δεν διευκρινίζεται η ημερομηνία αυτής της επιθεώρησης που πραγματοποίησε ο Σοϊγκού.

Την 30ή Δεκεμβρίου, στην ομώνυμη πρωτεύουσα της περιφέρειας Μπιέλγκοροντ εξαπολύθηκε η πιο πολυαίμακτη ουκρανική επίθεση στο ρωσικό έδαφος μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, τη 24η Φεβρουαρίου 2022. Σκοτώθηκαν 25 άνθρωποι κι άλλοι περίπου εκατό τραυματίστηκαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments