Πολιτική

Άδωνις για ευρωψήφισμα: Πολιτικό παιχνίδι σε βάρος της Ελλάδας

Άδωνις για ευρωψήφισμα: Πολιτικό παιχνίδι σε βάρος της Ελλάδας

Πηγή Φωτογραφίας: [366455] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ο Κ. Μητσοτάκης «πληρώνει» το ότι είναι ο δημοφιλέστερος αρχηγός στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Τις εκλογικές και πολιτικές σκοπιμότητες του ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου υπογραμμίζει, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου αναφορικά με το κράτος δικαίου και την ελευθεροτυπία στην Ελλάδα, ο υπουργός Υγείας τονίζει πως «δεν αισθάνομαι κάποια «πληγή» για αυτό το θέμα. Πολιτικοί μας αντίπαλοι στο Ευρωκοινοβούλιο προώθησαν αυτό το ψήφισμα. Όλες οι ομάδες συνασπίστηκαν κατά του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Ο Μητσοτάκης πληρώνει το ότι είναι ο πιο δημοφιλής ηγέτης του ΕΛΚ. Η ΝΔ είναι το πιο ισχυρό κόμμα σε όλο το ΕΛΚ. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει εξασφαλίσει τις υψηλότερες χρηματοδοτήσεις και στο ΕΣΠΑ και στο Ταμείο Ανάκαμψης. Έχουμε σπάσει όλα τα ρεκόρ. Το ψήφισμα είναι ένα ακόμη πολιτικό παιχνίδι ενόψει ευρωεκλογών».

Ερωτηθείς σχετικά με τα πολλά ανοιχτά κοινωνικά μέτωπα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση και για το εάν αυτά θα έχουν εκλογικό κόστος για την κυβερνητική πλειοψηφία, ο Ά. Γεωργιάδης απάντησε πως «πάντα ανησυχούμε για τις εκλογές. Δεν έχουμε κάνει συμβόλαιο με κανέναν για να μας ψηφίζει εσαεί. Ο ελληνικός λαός είναι το αφεντικό. Ο ελληνικός λαός κρίνει και αποφασίζει. Τα μέτωπα τα ανοίγει η ίδια η ζωή. Από εκεί και πέρα, έχω εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό και πιστεύω πως θα ξεπεραστεί με επιτυχία και αυτή η λεγόμενη «κρίση» για την κυβέρνηση. Η στιγμή αυτή δεν είναι εύκολη, αλλά δύσκολη για την κυβέρνηση».

Σε σχέση, δε, με τις κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου, ο υπουργός Υγείας επισήμανε πως «οι αγρότες έχουν πολλά δίκια. Αγροτικές κινητοποιήσεις γίνονται αυτή τη στιγμή σε όλη την Ευρώπη. Πιστεύω όμως πως ο πρωθυπουργός και ο αρμόδιος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης θα βρουν τελικά τη λύση».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments