Πολιτική

Δημοσκόπηση Alco: Ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι υπουργοί της κυβέρνησης

Δημοσκόπηση Alco: Ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι υπουργοί της κυβέρνησης

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Το β' μέρος της δημοσκόπησης της εταιρείας Alco που παρουσιάστηκε την Παρασκευή (9/2) στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, επιβεβαιώνει τη ραγδαία αποσυσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζει συσπείρωση (54%) γεγονός το οποίο σημαίνει ότι σχεδόν ένας στους δύο ψηφοφόρους του στις εθνικές εκλογές έχει πλέον αποστασιοποιηθεί από την Κουμουνδούρου.

Σχεδόν ένας στους δύο ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές φεύγει προς Νέα Αριστερά, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ

Το β’ μέρος της δημοσκόπησης της εταιρείας Alco που παρουσιάστηκε την Παρασκευή (9/2) στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, επιβεβαιώνει τη ραγδαία αποσυσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζει συσπείρωση (54%) γεγονός το οποίο σημαίνει ότι σχεδόν ένας στους δύο ψηφοφόρους του στις εθνικές εκλογές έχει πλέον αποστασιοποιηθεί από την Κουμουνδούρου.

Οι μεγαλύτερες απώλειες του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφονται, όπως ήταν αναμενόμενο, προς τη Νέα Αριστερά (10%), προς το ΠΑΣΟΚ (4%) το οποίο βρίσκεται πλέον καθαρά στη δεύτερη θέση αλλά και προς το ΚΚΕ το οποίο φλερτάρει με διψήφιο ποσοστό και απειλεί την τρίτη θέση του ΣΥΡΙΖΑ.

Τη μεγαλύτερη αποσυσπείρωση παρουσιάζουν οι Σπαρτιάτες 46% ενώ η συσπείρωση της ΝΔ φτάνει στο 70% γεγονός το οποίο επιβεβαιώνει τις απώλειες στην πρόθεση ψήφου για τις επικείμενες ευρωεκλογές. Τα πιο υψηλά ποσοστά συσπείρωσης εμφανίζει το ΚΚΕ (94%), η Ελληνική Λύση (91%) και το ΠΑΣΟΚ (85%).

Το βασικό κριτήριο για την επιλογή του κόμματος που θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές, το 38% αναφέρει την οικονομία, το 17% τα κοινωνικά ζητήματα και το 16% την ιδεολογία.

Όσον αφορά στην εικόνα των υπουργών, ο Νίκος Δένδιας με 32% θεωρείται ο πιο επιτυχημένος και ακολουθεί Κυρ. Πιερρακάκης (12%), Μιχ. Χρυσοχοϊδης (10%), Άδωνις Γεωργιάδης (8%) και Κωστής Χατζηδάκης (4%). Το 37% των ερωτηθέντων δηλώνει «κανένας» ενώ το 18% δεν απαντά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments