Πολιτική

Μεϊμαράκης: Η ψήφος στις ευρωεκλογές δεν μπορεί να είναι χαλαρή

Μεϊμαράκης: Η ψήφος στις ευρωεκλογές δεν μπορεί να είναι χαλαρή

Πηγή Φωτογραφίας: [367115] ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ "Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΜΨΗ" (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Σκεφτείτε, προσέθεσε, ότι το 70% των νόμων που ψηφίζονται στα εθνικά κοινοβούλια προέρχεται από τις Βρυξέλλες και πρέπει οι πολίτες να καταλάβουν τι κάνει η Ευρώπη, τι κάνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

«Η ψήφος στις ευρωεκλογές δεν μπορεί να είναι χαλαρή», τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΚΟ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, καλωσορίζοντας τους Ευρωπαίους πολιτικούς της οικογένειας του ΕΛΚ κατά την έναρξη της εκδήλωσης με τίτλο «Ο δρόμος για την Ανάκαμψη», που πραγματοποιείται σήμερα στην Αθήνα και αύριο στη Θεσσαλονίκη.

«Αυτές οι ευρωεκλογές, επειδή έπονται των εθνικών εκλογών, όπου η κυβέρνηση Μητσοτάκη πήρε ισχυρή εντολή μέχρι το 2027, είναι η ευκαιρία να μιλήσουμε για την Ευρώπη», είπε, υπογραμμίζοντας ότι «η Ευρώπη δεν είναι κάτι το απόμακρο, αλλά κάτι που έχει μπει στην καθημερινότητα μας».

Σκεφτείτε, προσέθεσε, ότι το 70% των νόμων που ψηφίζονται στα εθνικά κοινοβούλια προέρχεται από τις Βρυξέλλες και πρέπει οι πολίτες να καταλάβουν τι κάνει η Ευρώπη, τι κάνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Η ψήφος δεν μπορεί να είναι χαλαρή. Πρέπει να είναι θετική προς τις δυνάμεις της Ευρώπης, προς τη ΝΔ, η οποία θα πρέπει να έχει μία μεγάλη εκπροσώπηση στις ευρωεκλογές», είπε, καταλήγοντας τον χαιρετισμό του ο κ. Μεϊμαράκης.

Ζίγκφριντ Μουρεσάν: Ο πρώην μεγάλος ασθενής της Ευρώπης είναι η χώρα της χρονιάς

«Ήρθαμε στην Ελλάδα, γιατί η Ελλάδα έχει γίνει μοντέλο καλής διακυβέρνησης στην Ευρώπη. Είπε όχι στον λαϊκισμό και ξεκίνησε να δουλεύει», τόνισε στην εισαγωγική του παρέμβαση, ο αντιπρόεδρος της ΚΟ του ΕΛΚ στο ΕΚ, Ζίγκφριντ Μουρεσάν.

Η Ελλάδα, είπε, είναι ισχυρότερη, ασκεί μεγαλύτερη επιρροή, απολαμβάνει μεγαλύτερης εμπιστοσύνης σε ευρωπαϊκό επίπεδο και αυτό χάρη στο έργο που έκανε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και οι ευρωβουλευτές, όπως τόνισε, κάτι που «επιτρέπει στη χώρα να ζητήσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο πράγματα για τη βελτίωση της ζωής των Ελλήνων πολιτών».

«Ο πρώην μεγάλος ασθενής της Ευρώπης είναι η χώρα της χρονιάς σύμφωνα και με τον Economist», είπε, και αναφέρθηκε αναλυτικά στην εξέλιξη των μεγάλων έργων που γίνονται στην Ελλάδα στον τομέα της ενέργειας, της ψηφιοποίησης, το σχέδιο Ελλάδα 2.0., κάνοντας μνεία στο ότι η χώρα μας «είναι η πρώτη χώρα στην απορρόφηση κονδυλίων του μηχανισμού ανάκαμψης και ανθεκτικότητας στην Ευρώπη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments