Πολιτική

Μητσοτάκης: Στόχος η δημιουργία 20.000 νέων θέσεων εργασίας

Μητσοτάκης: Στόχος η δημιουργία 20.000 νέων θέσεων εργασίας

Πηγή Φωτογραφίας: [366318] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

"Eφαρμόζουμε ό,τι είχαμε πει προεκλογικά".

Τη δημιουργία 20.000 νέων θέσεων εργασίας, έθεσε ως στόχο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην εκδήλωση που διοργανώνει το κεντροδεξιό ΕΛΚ (Ευρωπαϊκό Λαικό Κόμμα) με τη ΝΔ «Ο Δρόμος προς την Ανάκαμψη».

Για τη δημιουργία και τη σημασία του Ταμείου Ανάκαμψης στην εποχή της πανδημίας μίλησε επίσης ο πρωθυπουργός.

«Πολλοί πίστευαν τότε πως αυτό που ζητήσαμε ήταν αδιανόητο αλλά αποδείχθηκε πως η Ευρώπη μπορεί και είναι έτοιμη να ανταποκριθεί με καινοτόμες λύσεις», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Συνδυάσαμε ένα σχέδιο ανάπτυξης με παράλληλο σχέδιο μεταρρυθμίσεων. Τις μεταρρυθμίσεις αυτές δεν μας τις επέβαλαν, αλλά ήταν μέρος της πολιτικής και του προγράμματός μας» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης δεν αξιοποιούνται μόνο από λίγες μεγάλες εταιρείες, αλλά υπάρχουν οφέλη για όλη την κοινωνία, όπως για παράδειγμα μέσω της αναβάθμισης των υποδομών στον τομέα της Υγείας» τόνισε ακόμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση.

Ανέφερε ακόμη ότι «τα 36 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης αντιστοιχούν σε περίπου 18% του ελληνικού ΑΕΠ, τα οποία κατευθύνονται σε πολλούς τομείς της οικονομίας».

«Πρέπει να ισορροπήσουμε μεταξύ των προτεραιοτήτων του Ταμείου Ανάκαμψης και των δικών μας προτεραιοτήτων» είπε. Στάθηκε, ακόμη, στην ευελιξία από την πλευρά της ΕΕ για ανακατεύθυνση πόρων μετά τις πλημμύρες.

Τα σημαντικότερα σημεία της ομιλίας του κ. Μητσοτάκη

«Σας καλωσορίζω στην Αθήνα και είναι χαρά μας να φιλοξενούμε αυτό που θεωρώ ότι θα εξελιχθεί σε ενδιαφέρουσα συζήτηση για ένα ζήτημα μείζονος σημασίας που μας απασχολεί όλους. Προσπαθώ να θυμηθώ τη διαδικασία που έγινε στις δύσκολες εποχές της πανδημίας για το Next Gen EU στο πλαίσιο του RFFE όταν με επιστολή στην Κομισιόν και στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ζητήσαμε μια έκτακτη απάντηση για μια έκτακτη κρίση.

Πολλοί πίστευαν τότε πως αυτό που ζητήσαμε ήταν αδιανόητο αλλά αποδείχθηκε πως η Ευρώπη μπορεί και είναι έτοιμη να ανταποκριθεί με καινοτόμες λύσεις καθώς καταφέραμε να συμφωνήσουμε έπειτα από ένα 4μηνο.

Συμφωνήσαμε πως θα δανειστούμε και τα κονδύλια θα πήγαιναν στα κράτη μέλη κατ’ αναλογία με ένα ενδελεχές πλάνο και περιμέναμε από κάθε κράτος θα κατέθετε ένα σχέδιο που θα ευθυγραμμιζόταν με την ΕΕ. Όμως, θυμόμαστε πως πολλοί ευρωσκεπτικιστές αιφνιδιάστηκαν με την απόφαση και το ΕΛΚ ήταν στην πρώτη γραμμή.

Όλα αυτά στο μυαλό μου είναι εικόνα ενός ισορροπημένου σχεδίου που σέβεται τις προτεραιότητες, όπως η ψηφιακή διευκόλυνση του κράτους και η πράσινη μετάβαση. Η μεγάλη επιτυχία του σχεδίου ήταν πως συνοδεύτηκε από μεταρρυθμίσεις με αυξημένο αίσθημα ιδιοκτησίας και ανήκειν από τον λαό και δεν βλέπαμε την ώρα να τις υλοποιήσουμε, ενώ η αιρεσιμότητα δεν ήταν πρόβλημα.

Γι’ αυτό δώσαμε βάρος στην υλοποίηση του και υπό την ηγεσία του κ. Παπαθανάση υπάρχει ένα πειθαρχημένο πλαίσιο. Κανείς υπουργός δεν θέλει να αποτύχει σε αυτό το πλαίσιο.

Η ηγεσία του ΕΛΚ ήταν στην πρώτη θέση αυτού του σχεδίου και σημαντική ήταν και η μεταστροφή της κ. Μέρκελ επί του θέματος».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρωθυπουργός της Κροατίας Andrej Plenkovic, ο Πρόεδρος του ΕΛΚ και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του στην Ευρωβουλή, Manfred Weber, υπό τον συντονισμό του Siegfried Muresan, Ευρωβουλευτή και Αντιπροέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ, Προέδρου της Ομάδας Εργασίας «Προϋπολογισμός και Διαρθρωτικές Πολιτικές».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments